Kultúra

2015.10.05. 17:47

Megkötötték a békét - Zenés műfajtalankodás a játékszínben

Veszprém - A világgal békémet mára megkötöttem... ÉS TE? címmel láthatta a közönség a műfajok közé nem szorítható estet a Latinovits–Bujtor Játékszínben.

Balla Emőke

A zenés műfajtalankodás szerzőpárosa Veszprém zenei életének két jeles alakja, Trócsányi Gergő és Süle Zsolt. Trócsányi Gergő szövegíró-énekes saját, a Hollywoodoo együttes repertoárjába be nem férő verseit osztotta meg zenésztársával, Süle Zsolt zeneszerzővel, aki megzenésítette azokat. Közös barátjuk, Debreczeny Zoltán festőművész ötlete alapján összművészeti találkozót rendeztek. A nyári rendhagyó koncert után most egy kamaraszínházi produkció készült Tóth Loon színművész rendezésében.

Nem csupán koncert és nem színdarab. Kicsit ez, kicsit az. Színházi háttér cirkuszi poronddal, benne a bohóccal, akit Máté P. Gábor színművész alakít és aktivizálja a nézőket. Mert álmunkban cirkuszban jártunk, a porondra születni kell, az egész világunk szemfényvesztés és illúzió. A háttérben Debreczeny Zoltán a produkcióhoz festett képei, elöl pedig szólnak az ironikus, humoros, ötletes, komikus, fülbemászó dalok, a szerzők, valamint Fülöp Lídia, Cseh Balázs, Glück Balázs, Harangozó Botond és Marton Zoltán előadásában. Játékos, hétköznapi, mégis elgondolkodtató szövegek arról, hogy az élet szép és egyszerű, a nagy hal megeszi a kis halat. Hidd el, minden rendben van, éneklik az előadók, és a közönség elhiszi: valóban minden rendben, most béke van. Kellemes dalok egy kellemes estén: harmonikusak és meghittek, megnyugtatók és életigenlők.

A bemutató után rendhagyó tárlatvezetés, majd Herth Viktória művészettörténész mesélt a különleges előadás létrejöttéről. A premieren a játékszín zsúfolásig telt nézőkkel, barátokkal, zenésztársakkal. Sokan kíváncsiak még a produkcióra, talán hirdetnek még újabb időpontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!