Kultúra

2015.06.02. 18:21

Megjelent a magyar mitológiára épülő kalandregény második része

Csodafiú szarvas: A föld hét csínja címmel jelent meg Sándor Zsuzsanna írónő mítikus kalandregény sorozatának második része, amelyet ezúttal is Fejér, Vas, Veszprém és Zala megyei gyermekek rajzai illusztrálnak.

Szabó Péter Dániel

A Hét garabonciás címmel tavaly megjelent első rész sikere után nem kellett sokat várniuk az olvasóknak a folytatásra, kedden a Hangvillában ünnepélyes keretek között mutatták be a négyrészesre tervezett regényfolyam második, A föld hét csínja címmel elkészült kötetét.

A megjelenteket Fülöp István, a Pannon Lapok Társasága marketingvezetője köszöntötte, aki elmondta, a könyvhez kapcsolódva ismét rajzpályázatot hirdetett a lapkiadó, s a felhívásra összesen 127 alkotás érkezett, amelyből szakmai zsűri választotta ki a legjobban sikerült műveket. Közülük 57 került be nagy illusztrációként a könyvbe, ezeket egyébként vándorkiállításként mindenütt a könyvbemutatókkal egy időben tekinthetik meg az érdeklődők az elkövetkező hetekben.

A regényből Szente Árpád Csaba, a Pannon Várszínház művésze olvasott fel egy részletet, majd Sándor Zsuzsanna írónő Vakva Nikolett projektmenedzser és Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó ügyvezetője társaságában a könyvhöz kapcsolódó rajzpályázat díjait adták át a megjelent általános és középiskolás diákoknak. Az egyik fődíjat Gaszner Viktória, a várpalotai Thuri György Gimnázium diákja vehette át, akinek alkotása a kötet hátoldalán kapott helyet.

– Az első kötethez hasonlóan ezúttal is kellemes meglepetés volt látni a beérkezett rajzokat. A gyermekek fantáziája és kreativitása határtalan, alkotásaik sokat hozzátettek a könyv mondanivalójához – mondta el a bemutatón Sándor Zsuzsanna, aki nem tétlenkedik, már a könyv harmadik részét tervezi.

Ami azonban a sokak által várt második rész sztoriját illeti, az írónőtől megtudtuk, A föld hét csínja címmel megjelent kötetben újabb izgalmas várnak a hét főszereplőre. – Miután megszerezték az összes varázseszközt és tudást, elindulnak megkeresni a Föld köldökét. A táltosdob Szarvas irányába mutatja nekik az utat, ahol megtalálják a keresett tölgyfát. Először a manók birodalmába csöppennek, majd kígyók birodalmába, s az ördögök országába, Plútó birodalmába jutnak. A boszorkányok földjén a táltos paripákat kell megszerezniük, ezért a vasorrú bába három fiával, Tündér Erzsébettel és a Vörös-tenger banyájával is megküzdenek, később pedig a banyák banyájával és a sárkányokkal is harcolnak – mondta el Sándor Zsuzsanna.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!