Mackók ezrei a Pegazus Színházban

2017. február 15., 16:28 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina
komment
Pápa - Igazán különleges élményben lehet részünk, ha ellátogatunk a Pegazus Színház Szent István úti épületébe, ahol már a színpadtól kezdve a legapróbb szegletekig minden teret a macik uralnak. A mintegy 2740 mackót számláló kiállítás több napon át várja az érdeklődőket.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Sarkadi Nagy László, a Pegazus Színház rendező-igazgatója lapunak kifejtette, minden évben gyarapodik a gyűjteményük, így a tavaly még 2365 mackót számláló állomány idénre 2740-re duzzadt. Mint mondta, a kellemest kikapcsolódással kecsegtető mackókiállítást hét évvel ezelőtt indították útjára, akkor még a farsanghoz kötődően, mára azonban önálló és nagyon kedvelt programmá nőtte ki magát.

A tekintélyes, rendkívül sokszínű mackógyűjtemény megyeszerte vonzza az érdeklődőket, az óvódásokat és az iskolásokat egyaránt. A kiállítás anyagát jellemzően a különböző típusoknak, illetve témaköröknek megfelelően csoportosították, így a legváltozatosabb anyagú, színű és fajtájú mackók között mindenki megtalálhatja a kedvencét, hiszen Micimackótól kezdve a mosómedvéken, koalákon, pandákon és jegesmedvéken át rendkívül széles paletta tárul a látogatók elé.

– A gyűjteményt elektromos mackók is gazdagítják, melyeket saját kezűleg újítottunk fel. Nagyok sok helyről tettünk szert a macikra, néhányat ajándékba kaptunk, többet pedig használtan vásároltunk – tudtuk meg Sarkadi Nagy Lászlótól.

A pápai Huszár-lakótelepi Óvoda kisgyermekei nagy örömmel tekintették meg a mackókat

Az ingyenesen látogatható mackókiállítást február 17-ig, illetve február 20-tól 22-ig tekinthetik meg az érdeklődők 9.30 és 12 óra, valamint délután 14 és 17 óra között. A tíz főnél nagyobb csoportok esetén előzetes telefonos bejelentkezés szükséges.

A rendező-igazgató hozzátette, várakozásaik szerint idén hasonló számban látogatják majd a mackókiállítást, mint az előző években, ilyenkor ugyanis több ezer ember fordul meg a Pegazus Színházban.

Sarkadi Nagy László elmondta, a Pegazus Színház műsorában jelenleg egy kedvelt világirodalmi klasszikus, a Hamupipőke van terítéken, majd tavasszal a Távol-Keletre repítik el a nézőket az Aladdinnal, február 25-én, szombaton 18 órától pedig az Ujjé a ligetben című operettre várják az érdeklőket a pápai teátrumba.

Vallner Bettina

2017. február 15., 16:28 szerző: Vallner Bettina fotós: Vallner Bettina

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...