Kultúra

2016.09.30. 17:20

Lépcsőző aranyhalak?

Tapolca – A hétvégi Pisztrángfesztiválra készült el a Malom-tó partja egyik lépcsősorának díszítése.

Tóth B. Zsuzsa

Az alpakka evőeszközöket,  színes üvegeket készítő fiatal, helyi képzőművész, Varjas Judit több, mint két héten át festette a lépcsőt, amelyet már a munka közben is gyönyörködők rögtön elneveztek Halas lépcsőnek. Judit a városvezetés felkérésére festett kopásálló festékkel egy tó részletet aranyhalakkal a lépcsőre, hogy     a tópartot  ékesítse.

Mint a pénteki átadó ünnepségen vallotta,  új funkciót is kapott így a Halas lépcső amellett, hogy  egyszerre összeköt, felemel, a fokozatosságra emlékeztet. Lévai József alpolgármester mint képzőművészeti alkotásról szólt a kifestett lépcsőről és a Tapolca emlékérmet adta át Varjas Juditnak a városvezetés tisztelete jeléül. Mint mondta, az egyre divatosabb street art, azaz utcai művészetnek köszönhetően  a  jövőben talán  több figyelmet kap a lépcső,  így maga a város válik a képzőművészet médiumává,  talán Tapolca egyik új nevezetességévé.

A Halas lépcső péntek délutáni átadási ünnepségén  Lévai József alpolgármester méltatta Varjas Judit ( középen) alkotását
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

A több, mint 16 nap alatt készült alkotást  a fesztiválra halászhálókkal dekorálta Judit, aki  reményei szerint a Halas lépcső látványa   örömet szerez  a tóparton sétálóknak, a városba látogatóknak, az esküvőjük napját, vagy életük más, emlékezetes perceit itt megörökíteni kívánóknak. A fesztivál a hétvégén    malomkerék avatással, pisztrángsütő versennyel, zenés programokkal folytatódik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!