Kultúra

2017.06.20. 20:02

Látványos gálaműsort adtak az Arabesque Balett-Stúdió növendékei Veszprémben

Veszprém – A Hangvilla adott otthont szombaton Viktoria Podolszkaja diplomás klasszikus balett oktató által vezetett Arabesque Balett- Stúdió (a Képesség és Tehetségfejlesztő Művészeti Magániskola) növendékeinek évzáró Gálaműsorának, ahol kicsik és nagyobbak mutatták be tudásukat.

Rieger Zsanett

Egyéni, duett és csoportos produkciókkal léptek fel, látványos és méltó lezárását adva az évadnak. Voltak, akik kisbabáknak, de voltak, akik katonának, vagy éppen utcagyereknek öltözve adták elő produkciójukat, ez is jól mutatja a színes és változatos munkát, ami a Balett - Stúdióban folyik.

A Gálaműsor folyamán olyan produkciókat is láthattak a nézők, amik a nemrég Budapesten megrendezett VI. Országos Klasszikus Balett versenyen is jól szerepeltek, például Kapitány Luca Érték című produkciója 3. helyezést ért el, és két különdíjjal is jutalmazták, bizonyítva a Balett- Stúdió eredményességét.

A versenyen duettben Edvy Anna és Kecskés Rozália Gyöngyök című variációja 2. helyezett lett, illetve Kecskés Péter és Bárány Zsanna 3. helyet ért el, és különdíjat is kaptak, valamint Edvy Anna szólójával, a Macska variációval a 2. helyet szerezte meg, Viktoria Podolszkaja pedig Tanári emlékdíjat kapott. A Gálaműsor zárásaként Kiss Réka lépett fel, akiről anyukája elmondta, Viktoria egyik első tanítványai között volt, ő látta meg benne a tehetséget. Óvodás kora óta balettozik, és már ötödikes korában felvételizett Pestre. A Diótörőben nagyon sokáig ő játszotta a főszerepet.

Tizenkét éves korától van Pesten, most végez a Táncművészeti Egyetemen. Tánc mellett koreografál, amivel nagyon sok díjat elnyert, büszkélkedhet Havasi Ferenc- emlékdíjjal is. Jövőre Réka Csehországba megy, az Ostrava Nemzeti Operaházba kapott szerződést. Viktoria Podolszkaja, a Balett- Stúdió vezetője elmondta, a gyerekek aranyosak, segítőkészek, és tehetségesek, de sajnos a heti kétszeri alkalom kevés a balett gyakorlására. Ő maga 2008 óta tanítja a Képesség és Tehetségfejlesztő Művészeti Magániskola növendékeit. A Gálán még felléptek a Bóbita Óvoda és a Csillag úti Óvoda balettosai is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!