Kultúra

2015.11.20. 18:24

Kultúrák találkozása - Fiatalok és idősebbek egyaránt színpadra léptek

Berhida – Magyar néptáncokkal és német népdalokkal éppúgy színpadra léptek a Petőfi művelődési házban rendezett II. Kultúrák találkozásának fesztiválja résztvevői, mint countrytáncokkal.

Szabó Péter Dániel

– Még tavaly egy nyertes pályázatunkhoz kapcsolódva rendeztük meg első alkalommal a fesztivált, amelynek alapvető célja, hogy a különböző nemzetiségek, iskolák és csoportok megismerjék egymást, együtt szórakoztassák a közönséget egy gálán. Olyannyira nagy sikert aratott a rendezvény, hogy úgy döntöttünk: megpróbálunk hagyományt teremteni Berhidán, s minden évben megszervezzük a fesztivált. Nincs megkötés a stílust illetően, énekkel, prózával, zenével és tánccal egyaránt bemutatkoznak a fellépők – mondta el kérdésünkre Fornai Marietta, az Ady Endre Általános Iskola igazgatója.

A Süni Óvoda Misi Mókus csoportjának apróságai tűztáncot jártak el a Petőfi Művelődési Ház színpadán

A szervező berhidai intézmény vezetőjétől megtudtuk, a fesztivál az idei Ady-napok záróeseménye is egyben, a héten szavalóversenyt, valamint rajz- és matematikaversenyt is rendeztek Berhidán, míg szombaton a szakmai napon az Így tedd rá! együttes tart népi táncházat az iskolában.

A berhidai Ady iskola kalocsai mintás ruhába öltözött második osztályos lányai üveges táncot adtak elő

Ami azonban a II. Kultúrák találkozásának fesztiválját illeti, a Petőfi művelődési ház színháztermében gazdag felhozatalnak tapsolhatott a szépszámú közönség. A berhidai színeket képviselték a tűztánccal fellépő Süni Óvoda apróságai, a Hétszínvirág óvoda zenés műsorral készülő kicsinyei, a német gyermekdalokat éneklő II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 2. osztályos diákjai, az Ady iskola üveges táncot és matróztáncot eljáró fiataljai és balatoni népdalcsokrot előadó énekkarosai, valamint az Alapfokú Művészeti Iskola dalokkal és versekkel bemutatkozó tehetségei.

Mellettük nagy tapsot kaptak a Bakács testvérek, a helyi Pearl Dance képviseletében Csóka Roberta táncos produkciója és az Őszi Napfény Néptánccsoport Csúfolódó előadása. Várpalotáról a Nepomuki Szent János Római Katolikus Általános Iskola diákjai több műsorszámmal is bemutatkoztak, ahogy nagy sikert aratott litéri Szárazág Néptánccsoport, a csajági Kék Nefelejcs Néptáncsoport, illetve a programot záró Conestoga Country Linedance tánccsoport is. Ők jó hangulatú táncházat is tartottak a művelődési házban.

Címkék#kultúra

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!