Kultúra

2017.05.26. 07:26

Közel a fogyasztókhoz - Debreczeny Zoltán kiállítása Balatonfüreden

Balatonfüred - Debreczeny Zoltán Prima-díjas festőművész munkáiból látható tíz, a nyáron, a Baricska Csárdában.

Sági Ági

A kiállítás célja, hogy a műveket közelebb vigyék a közönséghez, azokat ne csak a hagyományos fehér falas kiállításokon lehessen látni.

Fotó: Sági Ági

-Ennek a teremnek a hangulatát ez a hatalmas ónémet tükrös szekrény adja, ehhez válogattam az archaizáló kereteket, amikbe a képek kerültek. Szeretem az ilyen helyzeteket, ahol közvetlenül találkozni lehet a közönséggel. 17 éve Kapolcson, a fesztivál idején a buszmegállóban alakítok ki ilyen rendhagyó galériákat tárlatvezetéssel -mondta el a megnyitó sajtótájékoztatón a művész.

A képek közül több kifejezetten erre a kiállításra készült, ezek a csárdát, az ott zajló életet ábrázolják. Az egyiket régi péklapátra festette a művész, de látható egy palettaként használt hegedű is.

-A képek jól illenek a csárdahangulathoz és a cigányzenéhez, ami hetente többször is hallható itt. Kalló Zoltán játszik nálunk, az ő muzsikája hasonlóan színekkel és érzésekkel teli- mondta el Martonosi Zsolt üzletvezető. Hozzátette, hogy a játékos kedvű vendégek között a szezon végén az egyik kiállított képet kisorsolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!