Klassz koncertek a Balaton parton

2017. május 27., 09:30 szerző: Balla Emőke fotós: Penovác Károly
komment
Ingyen hallgathat komolyzenei koncerteket a közönség a Balaton partján. A Cimbora Alapítvány július 15. és augusztus 6. között harmadik alkalommal szervezi meg a Klassz a pARTon fesztivált, amelynek házigazdája Érdi Tamás zongoraművész.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Az ingyenes programsorozat, ahol fiatal tehetségek is bemutatkoznak, mindenkinek lehetőséget biztosít a komolyzene hallgatására, a nyári idegenforgalmi szezonban magas szintű kulturális szórakozást nyújt. A koncerteket megyénkben Balatonalmádiban, Vörösberényben, Balatonfüreden, Csopakon, Gyulakeszin, Paloznakon és Szigligeten rendezik, de lesznek programok Duna-parti városokban, Budapesten és Esztergomban is. É. Szabó Márta, a rendezvény producere, a Cimbora Alapítvány elnöke kiemelte: idén Kodály Zoltán szellemében válogatták a műsort, a fesztiválon a tavaly elhunyt Kocsis Zoltánra is emlékeznek. Érdi Tamás elmondta: a a közönség lelkesedésére a szervezők eddig mindig számíthattak. Reméli, hogy a hallgatóknak idén nyáron is sok örömük lesz a fesztiválban, ahol nemcsak hazai, de külföldi hírességekkel is találkozhatnak.

A Klassz a pARTon! című sorozatban Érdi Tamás zongoraművész két éve az Óbudai Danubia Zenekarral együtt adott koncertet Balatonfüreden, a Kisfaludy színpadon Fotó: Penovác Károly

Az eseményen fellép többek között az Óbudai Danubia Zenekar, az Anima Musicae Kamarazenekar, az Eckhardt és a Keller Kvartett,

Érdi Tamás, Ránki Fülöp és Kocsis Krisztián zongoraművész, Lajkó Félix hegedűművész, Szabadi Vilmos hegedűművész és Vigh Andrea hárfaművész.

A koncerteket Medveczky Ádám, Hamar Zsolt, Farkas Róbert és Ajtony Csaba dirigálja. A kamarazene mellett nagyzenekari koncertekkel, operaáriákkal, fúvósokkal és gyerekeknek szóló progra- mokkal is várják a közönséget. A fúvósokat az Ewald Rézfúvós Együttes, a Corridor Quartet, a Budapest Saxofon Quartet képviseli, a balatonfüredi zárókoncerten a Balaton Sax mesterkurzus résztvevői lépnek színpadra.

Balla Emőke

2017. május 27., 09:30 szerző: Balla Emőke fotós: Penovác Károly

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...