Kultúra

2016.09.26. 18:09

Kihirdették az idei színházi évad bérleteit

Pápa - Tíz színházbérletet indít a Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ, négyet a gyermek, négyet az ifjúsági és kettőt a felnőtt korosztály számára, az országos kínálat megjelenítésére, a műfaji sokszínűségre és a minőségre törekedve.

Laskovics Márió

A Jókai Mór Művelődési és Szabadidő Központ (JMSZK) igazgatója és szakmai kollégái ma beszámoltak a 2016/2017-es felnőtt-, ifjúsági- és gyermekszínházi évadról.- Intézményünk szakmai feladatai sorában kiemelt területként kezeljük a színházi kultúra közvetítését. Bérleteink összeállításakor az országos kínálat megjelenítésére, a műfaji sokszínűségre és a minőség megtartására törekszünk, miközben figyelembe vesszük, hogy városunkban egyedül színháztermünk rendelkezik olyan adottságokkal, amely nagyszínpadi produkciók befogadását is lehetővé teszi.

Szabadkai Verita Fotó: Laskovics Márió


Ebben az évadban tíz bérletet indítunk, négyet a gyermek, négyet az ifjúsági és kettőt a felnőtt korosztály számára. Nagy örömünkre szolgál, hogy a három előadásból álló, új Komédiás bérletünk iránti nagy érdeklődés miatt ismét két felnőtt színházbérlettel rendelkezhetünk – mondta el Szabadkai Verita, a JMSZK vezetője.


- A JMSZK az ifjúsági bérleteket a hagyományok szerint állította össze. A Bocsor- és a Tarczy-bérlet mellett az Orlai-bérlet jelképesen kettészakadt, hiszen iskolákra tagoltuk a bérletet az igényeknek megfelelően. Szeretnénk idén is kiszolgálni mind a diákság, mind a szervezőtanárok igényeit, tehát nagyszínpadi és kamara előadások most is szerepelnek a programban, de próbáltunk a vidámabb műfajok felé is nyitni, például a Bibliát térképezzük fel humoros módon a Manna Produkció vendégművészeivel. Több visszatérő vendégünk között a Nézőművészeti Kft. művészei A gyáva című előadással érkeznek, amihez ezúttal is tartozik egy beszélgetős feldolgozó foglalkozás.

 

Schmidt Orsolya Fotó: Laskovics Márió


A diákságot szeretnénk izgalmas, érdekfeszítő és elsősorban értéket adó programokkal várni – ismertette az ifjúsági előadásokat a szervező, Schmidt Orsolya. - A JMSZK-t egyre több előadás, produkció keresi meg, hogy fogadjuk be és kapjanak bemutatkozási lehetőséget. Idén már volt egy ilyen előadás, ami Rákóczi történetét dolgozta fel. Október 10-én pedig egy újabb ingyenes előadáson Petőfi és Arany levelezésével ismerkedhet meg közelebbről 80 fő a Huszár Közösségi Házban a debreceni Csokonai Nemzeti Színház művészei által – tette még hozzá Schmidt Orsolya művelődésszervező.

 

Müller Orsolya Fotó: Laskovics Márió


- A JMSZK a gyermek közönségnek négy bérletet kínál, ezek nevei változtak. Az óvodásoknak Mirr-murr bérlet néven, az általános iskolásoknak pedig Kerekerdő, Óperenciás és Hétmérföldes bérletnévvel kínáljuk az előadásokat, amiket úgy válogattunk össze, hogy műfaji sokszínűség jelenjen meg a repertoárban. Újra hívtuk a népszerű Brass in the Five fúvósegyüttest, hiszen ők rendkívül interaktív zenés játékkal szólítják meg a gyerekeket, így ők az óvodásoknak és az iskolásoknak is hoznak egy előadást. 


Ezen kívül megjelenik a népmesei vonal, és a gazdag látványvilágot kínáló Turai Ida Színház is, akik a Hófehérke és a hét törpével érkeznek idei évadunkban – számolt be Müller Orsolya, a gyermekbérleti előadások szervezője. - Tartani tudtuk a tavalyi árakat, a bérletek megvásárlására október 17-ig van lehetőségük az intézményeknek. Buzdítjuk is őket, hogy nézzék meg honlapunkat, kiadványainkat. A bérleteket október 10-e után lehet átvenni – hangsúlyozta még Müller Orsolya kulturális szervező.

Müller Orsolya és Schmidt Orsolya Fotó: Laskovics Márió


Az új Komédiás bérlet értékesítését október 10-én kezdik meg, az előadásokra várhatóan január, február és március hónapokban kerül sor. Az évad a felnőtt Vajda-bérlet Agatha Christie Az egérfogó című krimijével veszi kezdetét október 15-én.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!