Kultúra

2017.06.18. 17:30

Bezárult a Kabóciádé, Boróka királyné és Habakuk király birodalma

Veszprém - Két napon át csak a gyerekekről, a meséről és a bábokról szólt az élet a XXIV. Kabóciádén a Kolostorok és Kertek völgyében, mely remek helyszínt adott hétvégén a Kabóca Bábszínház által szervezett családi fesztiválnak.

Leitner Vera

Vasárnap este újabb évre bezárult Boróka királyné és Habakuk király birodalma, a Kabóciádé, melynek kapuin belül elefánttal, cirkuszi akrobatákkal, zsiráffal, lakodalomba igyekvő vízi násznéppel, magyar népmesékkel és népdalokkal, afrikai sámánokkal és persze sok mesével találkozhattak kicsik és nagyok egyaránt. A Kabóciádé a gyermekekről szól, s öröm látni, hogy ez a két nap csak játékkal, mesehallgatással, mesenézéssel telik, ami az egyik legfontosabb tevékenysége a gyerekeknek, mondta el a szombat délelőtti megnyitón Halmay György önkormányzati képviselő, aki valamennyi szervezőnek, résztvevőnek köszönetet mondott a fesztivál megvalósításáért.

A két nap alatt számos család megfordult a völgyben, akik bábszínházi előadások, koncertek és különböző kézműves vagy interaktív játékok közül válogathattak. Az idei fesztivál fókuszában az óriásbábok és marionettek álltak, ennek köszönhetően a hosszúkás, nyúlánk, olykor egészen élethű vagy marionettalapú figurák a hétvégén többször is jelentős szerephez jutottak. A szombat éjszakai kalandtúrán például az óriás tengeri élőlényeket segítették a résztvevők eljutni egy vízalatti esküvőre, de a fesztiválon kapott nevet a Kabóca Bábszínházban készült, életnagyságú textilelefánt is, aki korábban a Fővárosi Nagycirkuszban lépett színre.

A hétvégén összegyűlt közel száz javaslat közül vasárnap a Kacifántra esett a választás, így az óriásbáb ezentúl ezt a nevet viseli majd. Az érdeklődők kilenc bábelőadáson, két gyerekkoncerten, éjszakai kalandúrán, vagy óriás pillangószárnyfestésen vehettek részt, de az igazán aktív látogatók azt is elmondhatták magukról, hogy Boróka királyné és Habakuk király zenés-mesés piknikének vendégei lehettek Kabóciádéban.

Itt írtunk még a fesztiválról:

Kidobolták a XXIV. Kabóciádé családi fesztivált

Óriásbábok és marionettek

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!