Kultúra

2016.09.18. 16:00

Kalandok földön, égen

Veszprém - Sikeres volt a Kabóca Bábszínház XIII. Mesefesztiválja; sok látogató érkezett a rendezvényre, az utazó planetáriumban több mint száz gyermeket fogadtak.

Kutasi Zsófia

Székely Andrea, a Kabóca Bábszínház igazgatója elmondta, a várakozásnak megfelelően alakult a fesztivál három napja, minden programra sok látogatót fogadtak.

A Zűrbolygó című előadáshoz kapcsolódott az utazó planetárium, ahol a gyermekek játékosan ismerkedhettek meg az égi jelenségekkel, az űrrel. A planetáriumi nézelődést először rendezték meg és nagy sikert aratott, a város iskolásai, óvodásai, emellett családok is érkeztek a vetítésre.

A nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulata Az égigérő fa című bábelőadással lépett fel a fesztivál második napján
Fotó: Nagy Lajos

Szintén az ég felé törekedtek a Nagyváradi Szigligeti Színház Liliput Társulatának Az égigérő fa című bábelőadásával. Számos interaktív játék kapcsolódott a fesztivál témájához. A kicsik bábokat készíthettek, kézműveskedhettek. A Kabóca a szombati éjszakai kalandtúrát a Táborállás parkban tartotta meg, ahol a gyermekek kis bolygókként játszották el a naprendszer égitesteit.

Vasárnap a Buborék Bábszínház Hófehérke című előadását mutatja be, ez után játszóház fogadta a kicsiket.

Székely Andrea kiemelte, cél volt, hogy mint minden mesefesztiválon, idén is minél szélesebb rétegnek kínáljanak programokat; a pedagógusoknak, a családoknak, az iskolásoknak és óvodásoknak egyaránt.

Szakembereknek workshopot tartottak, ahol a színházi adaptáció témáját vették górcső alá.

Az igazgató, elmondta, a Mesefesztivált jövőre is megrendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!