Kultúra

2015.09.05. 09:59

Jubileumi tanévnyitó

Veszprém egy ezeréves város, de hála Istennek, nem látszik rajta, hogy öregszik és ez a zenének is köszönhető - fogalmazott a Porga Gyula polgármester a Csermák Antal Zeneiskola századik tanévnyitóján csütörtökön.

Szám Dorottya

Századik tanévét kezdte meg idén a Csermék Antal Zeneiskola. A rendezvényen közreműködött a Csermák Gyermekkórus és Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar.

A polgármester köszöntő beszédében elmondta, hogy kettős okunk is van az ünnepre. Veszprémben 99 évvel ezelőtt jött létre a zenei oktatás intézményesített formában, idén kezdődött el a századik tanév. A másik oka az örömre, hogy a zeneiskola küllemében és megjelenésében is megújult.

- Azt gondolom, hogy egy zenei intézmény legfontosabb küldetése, hogy megszerettesse és közelebb hozza az emberek szívéhez a zenét. Veszprém egy ezeréves város, de hála Istennek, nem látszik rajta, hogy öregszik és ez a zenének is köszönhető - fogalmazott Porga Gyula.

Molnár Péter, az intézmény vezetője nyitotta meg a 2015-2016-os tanévet. Beszédében elmondta, hogy az idei évnyitó egyben ünnep is.

- Mindenki a saját döntéséből, a zene szeretete miatt jár az intézménybe. Olyan hagyományokat ápolunk és olyan szellemi tevékenységet végzünk, amelyhez három szereplőre van szükség: növendékekre, tanárokra és működtető és fenntartó szervezetre. Egyik nélkül sem működne az intézmény - fogalmazott az intézményvezető, aki sikeres tanévet kívánt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!