Jubilált a mozgóképes találkozó

2014. október 13., 19:10 szerző: Marton Attila
komment
Veszprém -– Csaknem harminc rövidfilmet mutattak be a tizedik Pannonfíling Mozgóképes Találkozón szombaton.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

A programban kisjátékfilm, dokumentumfilm, animációs film, videoklip és filmetűd is szerepelt. A szakmai zsűri -– amelyben helyet kapott Réz András filmesztéta is -– az első díjat Nagy Kálmánnak ítélte Gubanc című filmjéért. Második lett a közönségdíjat is elnyerő Bunda Balázs és Varga Máté Út a boldogsághoz című kisfilmje, a harmadikon Szalkai Péter Symbolica című alkotása végzett az Expresszóban rendezett versengésen.

Réz András filmesztéta is tagja volt a filmeket értékelő zsűrinek
Fotó: Stiger Ádám


A hazai és határon túli amatőr és független filmes alkotók munkáit Réz András mellett Gecs Mónika (Vekkord Egyesület), Buvári Tamás (rendező) és Kövi Gergő (rendező, a tavalyi találkozó nyertese) értékelte.


A nézők az alkotókkal és a zsűrivel is beszélgethettek a vetítések közötti szünetekben, valamint technikai workshopon is részt vehettek: bemutatkozott a hazai fejlesztésű Linear kameramozgató rendszer, és a drónokkal forgató Skytech Films, valamint megnézhették Debreczeny Zoltán minikiállítását is. A díjazottak pénzjutalmat kaptak, és belépőket nyertek a 2015-ös VeszprémFestre.

Marton Attila

2014. október 13., 19:10 szerző: Marton Attila

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...