Kultúra

2017.01.18. 17:40

Irodalmi esttel ünnepelték a Magyar Kultúra Napját

Zirc – A magyar irodalom legnagyobb alakjainak versei mellett a könnyűzene legfajsúlyosabb művei hangzottak el a Magyar Kultúra Napi műsoron.

Kutasi Zsófia

- A Magyar Kultúra Napja nem tartozik a hivatalos, piros betűs ünnepek közé, de ezen a napon már három évtizede különböző megemlékezések adnak alkalmat arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, - hogy felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző szellemi és tárgyi értékeinket – mondta Csaba Lilla, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB közművelődési asszisztense a Magyar Kultúra Napi műsoron a zirci városi könyvtár közművelődési klubtermében szerdán.

A zirci városi könyvtár közművelődési klubtermében Dávid Roland énekes előadóművész és Lang Rudolf színművész lépett fel Fotó: Pesthy Márton

A rendezvényen Dávid Roland énekes előadóművész és Lang Rudolf színművész közös zenés irodalmi összeállítással lépett fel.

Bieberné Réz Ágnes, a Békefi Antal Városi Könyvtár, Művelődési Ház és Stúdió KB intézményvezetője elmondta, régóta ismerik és figyelemmel követik az előadópáros munkásságát. Dávid Roland és Lang Rudolf produkciói minden esetben magas művészi színvonalat képviselnek, ezért örömmel fogadják őket újra és újra Zircen.

Az igazat mondd, ne csak a valódit című műsorban az irodalom és a zene egészítette ki egymást. József Attila megzenésített versei mellett többek között Ady Endre, Babits Mihály művei, a könnyűzene terén a Hobo Blues Band és Szörényi Levente dalai csendültek fel.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!