Kultúra

2012.09.17. 14:13

Igazi örömzene volt

Pápa - Morricone filmzenéi, a Jézus Krisztus Szupersztár betétdala, a Just a gigolo, a Pomádé és számos más örökzöld, könnyed dallam csendült fel szombaton este a felújított régi Városháza udvarán. A koncerttel a Pápai Fúvósok Egyesülete búcsúztatta a nyarat, és avatta fel új próbatermét, a pincerendszer legnagyobb, mintegy 120 négyzetméteres helyiségét.

Nagy Imre

A műszaki átadás ugyan még nem történt meg, ezért az udvarra kényszerült a zenekar, de ez mitsem befolyásolta a jó hangulatú, a zenei humortól sem mentes örömzenélést.  Egymás után csendültek fel a közismert melódiák, amiket a szépszámú, mintegy százfős közönség nagy tapssal jutalmazott. A Horváth Adrián vezette csapat szívet-lelket gyönyörködtető produkciója professzionális zenészekre vall, de a magas színvonalat már megszokhatta a pápai és a környékbeli közönség. A zenészek nem csak városi ünnepségeken lépnek fel, de részesei a környező falunapok programjának is. Az egyesület karnagya elődeinek, többek közt Kovács Attilának és Hetyei Józsefnek is tisztelettel adózott, amikor az általuk fémjelzett korszakból is válogatott zeneműveket. Az ünnepség egyik kiemelt aktusaként örökös taggá avatták harsonásukat, Jakab Lajost, aki több mint húsz éve erősíti a pápai fúvósokat.



Tiszteletbeli tag elismerésben ketten - dr. Áldozó Tamás polgármester és Illés Csaba, a Bartók zeneiskola gitártanára - részesültek. Az elismeréseket a fúvósok karnagya adta át. A város polgármesterének így mondtak köszönetet a zenekar támogatásáért, és az egyesületté válás segítéséért. A zenekar ajándékkal lepte meg  Horváth Adrián karnagyot,  áldozatos munkájának elismeréseként. Ezt követően Áldozó Tamás, Mógor-Schmidt Katalin egyesületi elnök és Horváth Adrián a nemzeti színű szalagot átvágva hivatalosan is átadta-átvette az új próbatermet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!