Kultúra

2017.04.25. 10:53

Huszonnegyedszerre is Könyvfesztivál

Budapest – 24. alkalommal rendezték meg a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivált április 20. és 23. – a között a Millenárison, a hazai és nemzetközi irodalmi élet egyik kiemelkedő eseményét.

Rieger Zsanett

A rendezvény évről évre egyre több látogatót vonz, köszönhetően az igen változatos és színvonalas programoknak. Dedikálások, író- olvasó találkozók, pódiumbeszélgetések várják az érdeklődőket, és természetesen erre az alkalomra időzített könyvmegjelenések, akciók csábítják a kultúra és az irodalom szerelmeseit, így aki kilátogat a Könyvfesztiválra, biztosan nem távozik üres kézzel.

Sokkal inkább egy életre szóló élménnyel. Akár kiállítóként, akár résztvevőként van jelen az ember, remek alkalom ez arra, hogy megismerhesse a különböző országok kultúráját és irodalmát, ugyanis hagyományosan minden évben egy-egy régió mutatkozik be díszvendégként a fesztiválon, ami idén a Visegrádi- országok voltak, vagyis Magyarország mellett Lengyelország, Csehország, és Szlovákia kapta ezt a megtisztelő címet.

Szintén hagyomány, hogy a világ legrangosabb írói és költői közül a fesztivál díszvendége veheti át a Budapest Nagydíjat Budapest Főpolgármesterétől, aki idén Orhan Pamuk volt. A 2006-ban Nobel- díjjal kitüntetett isztambuli születésű író műveiben posztmodern stílusban mutatja meg az Európa és Ázsia, a hagyományok és modernitás között választásra kényszerülő Törökországot.

A Fesztivál keretein belül rendezték meg idén 17. alkalommal az Európai Elsőkönyvesek Fesztiválját, ahol bemutatásra kerültek az Európai Unió tagországainak fiatal prózaíró tehetségei. Ráadásul, ha az ember már megfáradt a nagy könyvvásárlásban, le is heveredhet a Millenáris parkjának zöld füvére, ahol nekiláthat máris az új szerzeményeit olvasni. Egy könyvmolynak nincs ennél jobb program.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!