Kultúra

2015.05.27. 06:07

Hangverseny az ajkai művelődési központban

Ajka - Színvonalas zenei hangversenyt tartottak a VMK színháztermében a Zeneiskola növendékei, tanárai valamint a Bródy kórusa. A változatos repertoárnak köszönhetően a Bródy Imre Gimnázium diákjai és oktatói is egyaránt jól szórakoztak a több mint egy órás összeállítás alatt.

Szántó Renáta

A bemutatott darabok nem csak a közönség elvarázsolására, hanem a fiatal zenészek tehetségének bemutatására is szolgáltak. Sikerrel, hiszen mindegyikük legjobb tudása szerint játszott. A hangverseny alatt felcsendültek ismerős dallamok, mint például Brahms: Magyar táncok V és II. zongoraműve és magyar népdalok is. A hangszerek valamint az énekkari kórus mind-mind harmóniát teremtettek a színpadon.

A műsort követően Nagy Zoltánné tanárnő, igazgatóhelyettes asszony kiemelte, hogy a Bródy Imre Gimnázium tantestülete régóta várta ezt a hangversenyt, ugyanis már ősszel egyeztettek róla a Zeneiskolával, ám csak most, majdnem a tanév végén nyílott lehetőség a produkciók bemutatására. Továbbá arra is rámutatott, hogy miért tartja fontosnak a diákok komolyzenei koncerteken való részvételét.

- A tanulók nagy része, magától, önszántából nem igazán megy el ilyen jellegű koncertekre, inkább a könnyűzenei eseményeket választják, a Bródy gimnáziumnak pontosan ezért fontos, hogy a gyermekek más, számukra újszerű nézőpontokat is megismerjenek például egy hangverseny segítségével.

Kristóf és Péter, mindketten 10/a osztályos tanulók megerősítették az igazgatóhelyettes asszony gondolatait, hiszen a hangversenyt követően elárulták, hogy jól érezték magukat a koncerten. Érdekesnek tartották a hangszerekből áradó hangulatot, illetve kíváncsian hallgatták meg osztálytársnőik énekét, akik a kórusban szerepeltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!