Kultúra

2017.07.27. 19:35

Kirándulások és kézműves-foglalkozások tarkították a gannai tábort

Kisvasutas kirándulás, gyöngyfűzés, agyagozás és gipszöntés is várta a hagyományos, 19. alkalommal megrendezett gannai kézművestábor résztvevőit.

Polgár Bettina

Ábrahám Tiborné, a tábort szervező Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke elmondta, a kezdeményezés Tardos Réka fazekas, egykori helyi lakos ötlete nyomán indult. Megjegyezte, a programot már évről évre az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával szervezi meg a nemzetiségi önkormányzat.

- A tábort Harcosné Szabadi Mária vezette, és a főbb helyszínt a gannai kultúrház épülete, udvara adta. A gyerekekre számos kézműves-foglalkozás várt: többek között gyöngyöt fűzhettek, karkötőt és mécsest készíthettek, kosarat fonhattak, gipszet önthettek, illetve agyagozhattak is. Emellett a táborozók a Szarvaskör Egyesület irányításával is kézműveskedhettek - fejtette ki.

Ábrahám Tiborné kiemelte, a gyermekekkel felkeresték a tapolcafői tanösvényt és kisvasutas kirándulás keretében ellátogattak Németbányára. Emellett a tábor alkalmával Ábrahám Máté harmonikázott a fiataloknak, így sváb zenére táncolt az aprónép.
- Pénteken színházi előadás, illetve kézműveskedés alkotja a programot, szombaton pedig a fraknói várat nézzük meg Ausztriában, és felkeressük a szombathelyi kalandvárost a gyerekekkel. Végül mise zárja a tábort - ismertette.

Ábrahám Tiborné elmondta, a tábor alkalmával napi háromszor biztosítottak étkezést a gyermekeknek. - A programon 26 fiatal vett részt, 3-14 éves korig, akikre tíz segítő vigyázott - magyarázta. A Gannai Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke kiemelte, a tábor lebonyolításához nagy segítséget kapott képviselőtársaitól, Nagy Ottótól és Nagy Ákostól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!