Kultúra

2016.05.06. 05:15

Gizella üzenetével alkotnak

Naplemente, Séd-patakban megcsillanó víztükör, selymes, bársonyos, ligetes hangulat, fényár, meseváros, fény-üde zöld-sárga ragyogás - ezernyi árnyalattal, és lélekszínnel jellemezték és festették le Veszprém hangulatát azok a veszprémi, Veszprémben élő művész hölgyek, akik tárlatát a Hangvilla emeleti galériában állították ki a 25. Gizella Napok alkalmából a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület szervezésében.

Jákói Bernadett

- Minden évben hagyományosan az ezeréves Veszprémet köszöntjük és méltatjuk alkotásainkkal, bemutatkozásunkkal azon női értékeken keresztül, amelyeket a Veszprémi Nők képviselnek évtizedek óta, és ezekre az értékekre, ezekre az alapokra érdemes építkeznünk, hogy új lendületet vehessen a jövő generációja számára - hangzott el Somodori Zsuzsanna , a VENÖKE programszervezőjétől, a rendezvény háziasszonyától a kiállítás megnyitó köszöntőjében.

Az alkotó hölgyek kiállítás megnyitóján Hanny-Szabó Anikó tolmácsolta a tízéves Gizella királyné édesapjához intézett levelét saját versnovella feldolgozásban

- Jelen tárlat azt mutatja be, hogyan látják Veszprémet, Gizella királyné örökségét az itt élő női alkotók, azok, akik városunk fényeit érzelmeikkel, női szemmel gazdagítják-, akik nap, mint nap megélik az itt lét örömét. - mondta el Hegedűs B. Piros festőművész a kiállítás rendezője.

Fehérné Túri Mária , Horváth Viktória , Fazekas Valéria, Janni Katalin, Láng Ernesztin, Sörös Mária Szelényi Zoltánné, Szilvássy Katalin, Szabó Anikó, Szegedi Olga, Szilárd Anikó, Tungli Zsuzsanna festményeiben, képzőművészeti alkotásaiban a jelen korunk városi fényei, tükröződő ragyogása töltik meg a teret.

A program második részében irodalmi összeállítást hallhatott a konferenciatermet zsúfolásig megtöltő közönség. A VENŐKE nemcsak képekkel, festményekkel, de szavakkal, érzelmekkel megtöltő, lélekig ható irodalmi elemekkel is tolmácsolta Gizella királyné utókorba küldött üzenetét. A csodálatos veszprémi fotókkal illusztrált zenés- prezentációs előadást a Váci Mihály Irodalmi Színpad két tehetséges előadója, Batthyányi - Nagy Annamária és Szilágyi Anna tette felemeltté , az irodalmi műveket VENŐKE irodalmi szekciójának tagjai B.Antal Rózsa, Boros Edit, Farkas Ignácné, Horváthné Peterdy Ilona, Huszár Józsefné , Kanyár Erika, Róhrerné Czipp Irén, Tihanyiné Bálint Zsuzsa, Tungli M. Klára, Villányi Edit írták. A nívós rendezvény zenei előadói Kádárné Hegedűs Veronika és Gaál Nikolett a Military Girls együttes képviseletében működtek közre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!