Kultúra

2017.06.14. 17:10

Generációs meseparádé - Nagyszülők és unokák együtt vettek részt a versenyen

VESZPRÉM - Hideghéti Csabáné és családja lett az első helyezett, Horváth Matild pedig a közönségdíjas az Egyszervolt meseparádé generációs mesemondó versenyen.

Balla Emőke

A Veszprémi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete hatodik alkalommal hirdette meg a rendezvényt, ahol nagyszülők családtagokkal, unokákkal együtt mondtak mesét. A szervezők főként magyar meséket vártak, idén is Benedek Elek elbeszélései voltak a legnépszerűbbek. Tizenöt nagymama és nagypapa nevezett, állt a hallgatók elé a megyei rendőr-főkapitányság színháztermében. A háromtagú zsűri - Szente József, az idősügyi tanács társelnöke, Szilágyi Erzsébet, a rendőrség nyugdíjasklubjának vezetője és Rátz Rebeka 12 éves tanuló - többek között az előadás érthetőségét, a látvány elemeket értékelte.

 

Első helyezett lett Hideghéti Csabáné és családja, aki Pohárnok Jenő Észak csillaga című meséiből olvasott, második Benkő Lajosné, az Őszidő Nyugdíjasklub tagja, harmadik Horváth Magdolna és unokája, Szóráth Emma. Közönségdíjat kapott a mindig kiváló mesemondásáról ismert Horváth Matild, a Cholnoky Nyugdíjasklub tagja, ő a megyei nyugdíjasszövetség különdíját is átvehette. A Napló különdíját, a Pannon Lapok Társasága által kiadott legújabb szakácskönyvet Hideghéti Csabáné, Horváth Magdolna és Kellner Istvánné, az Őszidő Nyugdíjasklub tagja kapta. Valamennyi versmondó ajándékkal térhetett haza.

A mesemondó verseny mellett Nagyszüleink esti meséje címmel rajzpályázatot hirdettek. A Botev iskola diákjai 22, a Padányi iskola tanulói 3 pályázatot küldtek be. A jelen lévő gyerekeknek Szuhánszki Emma Kis vakond című alkotása tetszett leginkább.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!