Kultúra

2016.07.28. 15:20

Gálvölgyi-show a Belső-tónál - Újra színpadra állt a színművész

Tihany - Nyílt színi tapsot kapott Gálvölgyi János, amikor betegsége után újra színpadra állt, mégpedig Tihanyban a szabadtéri játékokon szombaton este.

Varga Róbert

Teljesen megtelt a Bujtor István Szabadtéri Színpad szombaton este, 850 néző előtt mutatták be a fővárosi Játékszínből érkezett Legyen a feleségem című vígjátékot. Edward Taylor darabját Kapitány Iván rendezte. Az előadásban szerepelt Nagy Sándor, Pataki Szilvia, Kovács Patrícia, Balsai Mónika, Tóth Enikő és Gálvölgyi János.

A Kossuth-díjas színész színpadra való visszatérését sokan várták, ugyanis az elmúlt időszakban egészségügyi gondokkal küzdött, kórházba is került és lemondta az előadásait. Családjának közleménye szerint a színművészt veseproblémákkal kezelték, így lánya esküvőjén sem tudott részt venni. A hétvégén azonban újra színpadra állt, mégpedig Tihanyban.

Gálvölgyi János pontosan, profin, precíz ritmusban komédiázott. Vastapsot kapott a közönségtől Fotó: Nagy Lajos

Fotósok, kamerák, újságírók várták Gálvölgyi Jánost, ő azonban udvariasan elhárította az érdeklődést, nem kívánt nyilatkozni senkinek. A színpadon viszont igencsak elemében volt a 68 esztendős népszerű művész, aki önfeledten ontotta a poénokat a remekül megírt vígjátékban. Amikor a második felvonásban színpadra lépett, nyílt színi tapsot kapott a közönségtől, sőt, több jelenetének végén is ugyanígy ünnepelték a nézők. Játékán nem látszottak az elmúlt időszakban megélt nehézségei, pontosan, profin, precíz ritmusban komédiázott. Remek társa volt ebben Kovács Patrícia, akinek parádés alakítását, színészi bravúrját nagy ovációval jutalmazta a publikum. A jó hangulatú, igazán vidám produkció fogadtatása a szereplőket is magával ragadta. A felszabadultan játszó Nagy Sándor például egyik jelenetében úgy elnevette magát, hogy kellett egy kis idő, míg a közönség derültsége közben folytatni tudta a szövegét.

A Legyen a feleségem című előadás teljes stábja nagy vastapsot kapott Tihanyban, ahol már nem először szerepelnek. Tavaly szintén előadták a vígjátékot, s 800-an látták őket. Akkor szerepelt a darabban Oroszlán Szonja is, aki nemrég tért haza rövid időre Amerikából, ahol pályafutását folytatni kívánja. A hírek szerint színházi és filmszerepet is kapott már a tengerentúlon. A hétvégén azonban ő is izgult a játékszíni csapatért a szabadtéri színpadon. Elmondta: ebben a felállásban még nem látta az előadást, és igazán tetszett neki, remekül szórakozott. Gálvölgyi Jánossal ő nagyon szeret együtt dolgozni, és reméli, hogy lesz még alkalma rá. Arra a kérdésre, szerinte mi a színművész titka: azt felelte: alakításainak az őszintesége, hogy tiszta szívvel, hitelesen játszik mindig. Ezért is szereti őt ennyire a közönség, emiatt is várták sokan, hogy ismét színpadon láthassák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!