Kultúra

2016.08.09. 18:00

Finom, érzéki Balaton

Alsóörs - Mint férfiember, azt vallom, hogy a Balaton nőnemű, és egy férfinek egy igazi hölgy, az összes szépségével, szeszélyességével és háklisságával tud igazán örömet okozni- mondta Beke G. László.

Kekk Sára

- Csak egy pár tevékenységet emelném ki a munkásságából, hogy egy pici bepillantást nyerjünk abba, mivel is foglalkozott korábban. Kiállításokat szervezett, több könyve jelent meg, különböző kutató munkákat, tanulmányokat készített. Ő egy igazi örökmozgó tele kreativitással, tele ötlettel. - kezdte megnyitó beszédét Hebling Zsolt, Alsóörs polgármestere Beke G. László újságíró, szerkesztő, fotós legújabb, A Balaton asszonyai címet viselő alsóörsi tárlatán, amely az Eötvös Károly Művelődési Ház üvegtermében kapott most helyet. Legújabb, hiszen önálló kiállításai voltak Csopakon, Balatonalmádiban, és bizony Alsóőrsön is, festményeiből, grafikáiból.

Hebling Zsolt bemutatta Beke G. László munkásságát Fotó: Kekk Sára

- Nagyon sok tájképet készített a Balatonról, és környékéről, illetve az itt élő, dolgozó vagy épp nyaraló emberekről. Gyerekeket, felnőtteket, családokat, közönséget és előadóművészeket is fotózott már. A mostani egyedi stílusú kiállítás is ilyen, az emberről szól. A címe A Balaton asszonyai, amely hölgyekről, lányokról szól, akiknek egy - egy mozzanatát, egy pillanatát örökíti meg. Testrészeiket láthatjuk, egy-egy cselekedetüket. - mutatta be a tárlatot a polgármester.

Fotó mégis mindennél különlegesebbek, főleg a Balaton szerelmesei számára, hiszen már számos, érzékletes,, mozgékony és megkapó fotón örökítette meg az évszakonként más és más, de mindig különleges arcát mutató tavat és az azt körülvevő tájat. Most ismét szerepet kapott az összeállításban a Balaton, de a másik nagy szerelem, - mondhatni másik kedvenc témája a művésznek- a nő, a női szépség kerül előtérbe képein.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!