Kultúra

2016.11.27. 16:55

Ünnepváró programok az iskolában - Dalra fakadt mindenki

Tüskevár - A november nem a komor őszről, hanem a színekről, hangokról, fényekről szól a helyi általános iskolában - tájékoztatta lapunkat Mayerné Orbán Szilvia intézményvezető.

Penk Tímea

Alig kezdődött meg a tanév, és az iskolákban egymást érik az ünnepváró programok, hogy még tartalmasabbá és élvezetesebbé tegyék a gyerekeknek az ott töltött időt. A Márton-napi megemlékezésen megismerhették a diákok a püspök legendáját, majd a mécseseikkel vidám, alkalomhoz illő dalokkal vonultak körbe az iskola épületében.

Néhány éve hagyomány, hogy az ifjú zenebarátok napján mindenki nagy örömére felcsendülnek a hangszerek és az énekszó, így örömtelibbé és vidámabbá varázsolják az iskolai életet. Bojnécz Gábor énektanár furulya-, hegedű-, tangóharmonika- és gitárjátéka lenyűgözte a közönséget, és a tanulók közösen énekeltek. A gyermekkórus mellett a tanárok is dalra fakadtak. Óriási sikert aratott a Szóljon hangosan az ének című dal, melynek a refrénjébe a diákok is bekapcsolódtak, és hatalmas tapssal jutalmazták pedagógusaikat. Mayerné Orbán Szilvia szerint újra bebizonyosodott, hogy a zene, a közös ének közösségépítő erővel bír, és mindenkit jobb kedvre derít.

Az intézmény aulája kézműves műhellyé alakult a karácsonyi várakozás idején. Horváthné Ottlecz Judit virágkötőnek köszönhetően a kreativitás és az alkotás öröme határozta meg az alkotódélutánt. A természetes alapanyagokból minden gyermek kedvére válogathatta össze az asztaldíszéhez valókat. Sok trükkel is megismerkedtek a kézműves-foglalkozáson. Az intézményvezető szerint az igazán egyedi remekművek ünnepi hangulatot teremtettek a karácsonyi várakozáshoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!