Kultúra

2017.02.26. 17:53

Farsangi mulatság Veszprémfajszon

Veszprémfajsz – Az Önkormányzattal és a Német Nemzetiségi Önkormányzattal összefogva, egymás között elosztva szervezi a különböző rendezvényeket a településen Veszprémfajszért Egyesület

Molnár Sándor

Farsangi mulatságot rendeztek szombaton a település kultúrházában. A programra főleg óvodáskorú apróságok érkeztek a szüleikkel, de azért a nagyobbak közül is beöltöztek néhányan. A jelmezesek egyesével vonultak a színpad elé, és mondták el a műsorvezetőnek, hogy ki-kinek a bőrébe bújt.

A közönség, soraikban kíváncsi nagymamákkal, láthatta Piroskát, Gera Zolit, Darth Vadert, de itt járt katica, méhecske, favágó, a ninja, a lovag, a betyár és még számos maskarás. Győztest nem hirdettek a szervezők, viszont minden jelmezes kapott csokit a szereplésért. Lelkes felnőtteknek köszönhetően Szuperanyu és a húsvéti nyuszi is részt vett a mulatságon.

– A gyerekfarsang már régi hagyomány itt a faluban, az egyesület megalakulása óta megrendezésre kerül. Idén különböző versenyeket szerveztünk, ahol a picik és a nagyobbak is megtalálják a kedvükre valót, utána tombola lesz a faluba érkezett felajánlásokból – mondta el Lepsényi Nóra a Veszprémfajszért Egyesült elnöke. Szólt arról is, hogy egymás között elosztva, az Önkormányzattal és a Német Nemzetiségi Önkormányzattal összefogva szervezik a különböző rendezvényeket a településen.

Este kilenc órától a felnőttek tartottak ugyanitt jelmezes, batyus farsangi bált, amelyen a zenét a Music Art szolgáltatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!