Kultúra

2016.07.08. 19:21

Ez lehet a Balaton egyik leglátogatottabb kiállítása - A számítógépes grafikától a tájképekig sokféle stílus a tárlaton

Balatonalmádi – Műfajilag változatosabb munkák és a korábbinál több képzőművész alkotása látható a pénteken nyílt VasútARTjáró kiállításon.

Marton Attila

Helyi és a településhez kötődő, műkedvelő és nagyobb arányban profi alkotók munkáiból hetedszer nyílt kiállítás a 71-es út alatt átvezető aluljáróban. Fábián László grafikusművész – aki Jáger István grafikussal a tárlat művészeti vezetője – kiemelte, a kiállításon látható alkotások reprezentálják a kortárs képzőművészetet. Kérdésünkre elmondta, újdonság, hogy több fiatal alkotó munkája is látható, és nekik köszönhetően új műfajok, például a számítógépes grafika is megjelent a tárlatokon korábban jellemző grafika, akvarell, táblakép és kollázs reprodukciói mellett. Nem fordult még elő az sem, hogy 25 alkotó munkáját állítsák ki. Megjegyezte, a képeket naponta akár több ezren is láthatják.


Keszey János polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, az aluljáróban rendezett kiállítások remekül összekötik a két évvel ezelőtt elkészült Európa szoborparkot és a kiállításoknak rendszeren helyt adó Pannónia Kulturális Központ és Könyvtárt. A megnyitón közreműködött fuvolán Horváth Katalin, a tárlat december közepéig látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!