Kultúra

2016.08.22. 17:02

Évadnyitó társulati ülést tartottak a Veszprémi Petőfi Színházban

Veszprém – A színház jövője biztonságban van, mondta Oberfrank Pál a Veszprémi Petőfi Színház évadnyitó társulati ülésén.

Balla Emőke

Az igazgató bízik benne, hogy az intézmény az állami és a fenntartói támogatást is megkapja, a bevétel jól alakul, a bérletesek száma megmarad. Tervezik a rekonstrukciót, ami 2018 tavaszán kezdődhet és remélhetőleg a korábbi felújításhoz képest gyorsabban megvalósul. Oberfrank Pál szólt a színházi fluktuációról: vannak, akik elmennek, de vannak, akik csak a foglalkoztatás formáján változtatnak, nem közalkalmazottak, hanem vállalkozók lesznek, nyugdíjazásukat kérik.

A színház szép és tartalmas nyarat tud maga mögött, közölte az igazgató. A társulat fellépett Balatonföldváron, Békéscsabán, Balatonfüreden, Szarvason és Tihanyban, de különösen kiemelkedő volt az erdélyi turné, ahonnan nagyon sok pozitív, szeretettel teli visszajelzést kapott. Sikeres volt a színház idei gyerektábora is. A Veszprém Arénában júliusban bemutatott Carmen című produkció azt bizonyítja, hogy Veszprémben, a Dunántúlon szükség van az opera műfajára, van jövője.

Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere úgy fogalmazott: Veszprém kulturális életében fontos ez a „kincsesláda", a fenntartó mindent elkövet azért, hogy a teátrumban magas színvonalú művészi munka valósuljon meg. Megerősítette, hogy a színház megkapja az ígért támogatást a Modern városok program keretében, a felújítás az épület fennállásának 110. évfordulóján, 2018-ban kezdődhet.

Fotó: Penovác Károly

Az igazgató ismertette az idei évad első felének műsortervét. Október 7-én lesz a Nebáncsvirág című operettnek a bemutatója, melyet Szeles József állít színpadra. Karinthy Frigyes Tanár úr kérem című ifjúsági előadását Oberfrank Pál rendezi, először szeptember 24-én láthatják a nézők. A Latinovits-Bujtor Játékszínben Balázs Attila tudományos színműve, A voltember nyitja az évadot, Tóth Loon rendezésében, premier október 15-én. Másnap mutatják be a Kukac Kata kalandjai című mesemusicalt, Bozsó József ismét rendezőként tér vissza a színházba. Szomory Dezső Hermelin című darabja helyett Molnár Ferenc A testőr című vígjátékot mutatják be november 4-én, az előadást Guelmino Sándor rendezi. A My fair lady premierje december 9-én lesz, a musicalt Bálint András Kossuth-díjas színművész állítja színpadra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!