Érzések és emlékek - Miklósy Balázs első verseskötetét mutatta be

2017. augusztus 01., 18:55 szerző: Tóth B. Zsuzsa
komment
TAPOLCA - Első kötetes helyi szerző, Miklósy Balázs verseskötetével ismerkedhettek meg az érdeklődők a Tamási Áron Művelődési Központban.
hirdetes_kapcsolo: 1
data['nincs_banner']: 0
G->reklam_mentes: 0

Hangodi László történész, főmuzeológus köszöntötte a jelen levőket mint Balázs egykori tanára. Vallotta, hogy a szerző alkotói pályafutására már az első percektől rálátott, azonban egy évvel ezelőtt ismerte meg a kötet verseinek mindegyikét, amikor előszót írt a készülő könyvbe.

A most verseivel bemutatkozó fiatal szerzőt a városban és környékén élők korábban lelkes, vidám spinningedzőként ismerhették. Néhány évvel ezelőtt külföldi munkát vállalt, vendéglátásból élt, és máig is csak látogatóba érkezik haza, de már Budapestről. Gyógymasszőr lett, spirituális úton kezdte fejleszteni magát, de miközben felnőtté vált, közvetlen, humoros stílusa és szerénysége a régi maradt. Így a gyermekkori szavalóversenyek emlékei is felszínre kerültek, saját hangulatának megfelelő verseket azonban nem talált, így kezdett maga írni lelki fejlődése érdekében is. Így születtek meg a versei.

Az író-olvasó találkozón az ismerősöknek dedikál Miklósy Balázs Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Az író-olvasó találkozón egészen új oldaláról mutatkozott be, néhány költeményét felolvasta és azok születésének körülményeit is elárulta. Balázs versei gyermekkori emlékeket idéznek, a Balatonról, a Balaton-felvidékről, kötődésekről, polaritásokról, szerelemről szólnak, mély érzésekről, pozitív életszemléletről árulkodnak. Verset írt
a koronaőrökről, filmes élményeiről is.

A kötetben a versek angolul is olvashatóak Zs. Tóth Andrea fordításában.

Tóth B. Zsuzsa

2017. augusztus 01., 18:55 szerző: Tóth B. Zsuzsa

Hozzászólások

Részletes műsor

loader image

Műsorok betöltése...