Kultúra

2017.08.13. 18:15

Énekmondók, dalosok idézték Cseh Tamás emlékét

BAKONYBÉL - Harmadik éve rendezte meg az önkormányzat és a Tinódi Pajzs Egyesület a falu díszpolgára, Cseh Tamás emlékét idézve az Énekmondók emlékezete mottójú estet az erdő ölelte, sziklaóriásokkal tarkított Szent-kút kápolna mellett.

Müller Anikó Hanga

A program a művész által is vállalt zenei dallamok felidézésével indult, versek, zsoltárok, történeti énekek hangzottak el Lantos Szabó István, Kátai Zoltán, Róka Szabolcs Tinódi-lant díjas művészek előadásában. Helyi énekesek, Baky Anna, Marticsek József, Marticsekné Szentkereszty Judit és Vajda.Szekrényes Zita, Takács Krisztián furulyakíséretével betyárballadákat, bakonyi népdalokat énekeltek. Cseh Tamást megidézve nézhették meg az érdeklődők a Cseh Tamás Archívum és a Mozgókép Alapítvány összeállításában a Keresztül-kasul a századokon című filmválogatást, melyet Hanák Gábor rendező ajánlott a figyelmükbe. A tábortűz mellett Mülhauser Martina gitáros-énekes Cseh Tamás dalokat énekelt, a lantosok közreműködésével, bevonva a közönséget is. A szervezők zsíros kenyérrel, birkapörkölttel kínálták a résztvevőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!