Kultúra

2017.05.24. 18:00

Emlékek a padlásról - Néptánctalálkozót rendeztek Veszprémben

VESZPRÉM Kicsiknek és nagyoknak szervezett néptáncprogramot, találkozót Hajdu Péter táncpedagógus, művészeti vezető.

Balla Emőke

Az Emlékek a padlásról című előadáson a Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes és a Kinizsi Táltosai Táncegyüttes adott közös gálaműsort az Agóra Veszprém Városi Művelődé- si Központban. A Veszpré-mi Ifjúsági Táncegyüttes 2013 szeptemberében alakult Veszprémben és környékén élő, 16-25 éves fiatalokból. Céljuk, hogy a táncon keresztül ismerjék és ismertessék meg hagyományainkat, a magyar nép táncait, jellegzetességeit, stílusát. A Kinizsi Táltosai Táncegyüttes táncos gyermekek szüleiből alakult hét éve, heti rendszerességgel próbálnak Nagyvázsonyban.

A városi gyermek-néptánctalálkozón 180 fiatal lépett fel nyolc csoportban. A kicsik egymásnak mutatták be produkcióikat , majd táncházban táncoltak közösen.

A Veszprémi Ifjúsági Táncegyüttes az Agóra Veszprém Városi Művelődési Központban adta elő műsorát 
az Emlékek a padlásról című előadáson

A Szilágyi iskola művé-szetoktatási tagozata Hajdu Péter táncpedagógus vezetésével idén is megszervezte a városi gyermek-néptánctalálkozót. A program célja, hogy a különböző iskolák táncosai lássák egymás produkcióit, majd a táncházban együtt
táncolhassanak. A találkozón nyolc csoportban 180 gyermek mutatta be produkcióját. Felléptek a Simonyi Zsigmond, a Dózsa György, a Bá-thory István általános iskola és a Szilágyi iskola csoportjai, valamint a Kis Bakony Tánc-együttes alsó és felső tagozatos csoportja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!