Kultúra

2016.02.03. 18:48

Előbújtak barlangjukból - Mintegy félezer mackó a kemeneshőgyészi óvodában

Kemeneshőgyész - Február másodikán nem bújtak vissza a medvék barlangjukba, legalábbis a településen, ugyanis közel ötszáz mackóból nyílt kiállítás a Négyszögletű-Kerekerdő Óvoda és Családi Napközi kemeneshőgyészi tagóvodájában.

Polgár Bettina

Gyengéné Töreki Natália intézményvezető elmondta, a tárlat alapötletét az óvodások körében nagy sikert aratott Maci-napok elnevezésű témahét, valamint a pápai Pegazus Színház mackókiállítása adta.

- A szülőkkel egyeztetve fogtunk hozzá az előkészületekhez, kiknek aktív, lelkes, és szeretetteljes hozzáállása nélkül nem sikerülhetett volna ilyen színvonalasan megvalósítani az elképzelésünket. A kiállítás anyagának gazdagításához rengeteg mackót biztosítottak az óvodások és családjuk, valamint az intézmény dolgozói. Meghatódottan tapasztaltuk, hogy öreg macik is érkezetek hozzánk, ami azt jelzi, nemcsak a mai gyermekek kedvelt játékai ezek, hanem a nagyszülők is vigyáztak féltve őrzött kedvenceikre - fogalmazott Gyengéné Töreki Natália.

Mint mondta, a mackókat és a kapcsolódó tárgyakat különböző témák köré csoportosítva állították ki, így a tárlat részeként a látogatók megtekinthetik többek között a mackók kávéházát, artistaképzőjét és bábszínházát, valamint megnézhetik a Százholdas Pagony, illetve az Északi-sark medvéit is. - A mackókiállítás élményeit, tapasztalatait beépítettük óvodai foglalkozásainkba is: ismereteket gyűjtöttünk a különféle medvefajokról, azok életmódjáról. Emellett a mackókhoz kapcsolódó körjátékokat, dalokat, verseket tanultunk a gyerekekkel, meséket hallgattunk és még mézet is kóstoltunk - emelte ki az intézményvezető.

A kiállítás nagy sikert aratott a tagóvodák kisgyermekei, pedagógusai és a helyi lakosok körében, a közel félezer mackóból álló tárlatot pedig csütörtökön 15 és 16 óra között még megtekinthetik az érdeklődők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!