Kultúra

2016.11.30. 15:22

Együtt a hagyományőrzők

Noszlop - Első alkalommal rendeztek a településen hagyományőrző napot - tájékoztatta lapunkat Magyar Istvánné könyvtáros.

Penk Tímea

A Noszlopi Nemzedékek Hagyományőrző Csoport olyan amatőr népzenei együtteseket hívott meg, amelyek hasonlóképpen szívügyüknek tekintik a Kárpát-medencei magyar népzene és néphagyományok emlékezetben tartását.

Fotó: Erdélyi Árpádné

A gyulafirátóti Bakonyerdő Pávakör, a Kemenesmagasi Citerazenekar és Pávakör, a takácsi Kenderszer Dalárda és a helyi hagyományőrzők színes műsort adott a Bakonyalja és a Somló-vidék dalkincséből, kihalóban lévő szokásaiból, de megszólaltak a tágabb szülőföld népdalai is.

A rendezvényen elismerését fejezte ki Kovács Norbert Cimbi, a Népművészet Ifjú Mestere, Örökös Aranysarkantyús Táncos, fesztiválalapító, valamint Horváth Magda pedagógus, a megyei nyugdíjas csoportok sokrétű kulturális tevékenységének aktív szervezője.

A műsort követően a művészeti csoportok vezetői megbeszélték a munkájukat, működésüket, tevékenységüket, örömeiket és gondjaikat.

A résztvevők megköszönték a vendéglátó noszlopi Nemzedékek csoport szervezését, valamint a rendezvényt támogató magánszemélyek és vállalkozások segítségét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!