Kultúra

2015.05.22. 17:11

Döbrönte Ágnes és Faragó Dániel vehette át az idei Csermák-díjat

Veszprém – Döbrönte Ágnes és Faragó Dániel vehette át az idei Csermák-díjat a Csermák-napok zárórendezvényén.

Balla Emőke

A Csermák Antal Zeneiskola huszonegyedik alkalommal rendezte meg a Csermák-napokat. A zeneiskola épületének felújítása miatt az idei programsorozat a korábbi évekhez képest rövidebb, háromnapos lett. A szerdai nyitóprogramon a versenygyőztesek adtak koncertet a Simonyi általános iskolában, csütörtökön Kacsóh Pongrác János vitéz című daljátékának keresztmetszetét láthatták az érdeklődők a rendőr-főkapitányságon, pénteken a iskola zenekarai adtak gálahangversenyt.

A Lovassy László Gimnáziumban rendezett koncerten fellépett a Népzenei együttes, a Tücsök vonószenekar, a Gárdonyi Zoltán vonós kamarazenekar, a Csermák gyermekkórus és vokál, valamint a Veszprémi Ifjúsági Fúvószenekar. Hagyományosan a Csermák-napok záróprogramján adják át az év tanárának és növendékének járó, a tantestület által megszavazott Csermák-díjakat. Idén Döbrönte Ágnes és Faragó Dániel vehette át az elismerést. Döbrönte Ágnes a főisko-la utolsó évében már tanított a veszprémi zeneiskolában, több mint két évtizede szolfézstanára volt iskolájának. Tanítványaival állandóan részt vesz megyei, regionális és országos versenyeken, ahol kiváló eredményeket érnek el, arany fokozatok, nívódíjak minősítik pedagógiai munkáját. Döbrönte Ágnes pedagógiai munkája szakmailag és emberileg is példaértékű nemcsak növendékei, hanem kollégái számára is. Növendékei körében szeretet övezi. A tanítás mellett Győrben a Zeneművészeti Egyetemen zongoratanulmányokat folytat.


Faragó Dániel zeneiskolai tanulmányait 2002-ben kezdte Kebiszek-Zuber Éva hegedűtanárnál. Már a kezdetekkor állandó résztvevője volt a házi hegedűversenynek, ahol szerepléseit arany fokozattal és nívódíjakkal jutalmazta a versenyek zsűrije. Az egyéni szereplések mellett kamarazenélésben is kimagasló eredményeket ért el zenésztársaival. A Vetési Albert Gimnázium spanyol két tannyelvű tagozatán tanul, jelenleg az érettségi vizsgákra készül. 2012-ben egy pályázat fődíjaként képviselte Magyarországot egy több mint egy hónapos dél-amerikai expedíción.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!