Kultúra

2016.04.13. 18:10

Diáknapi programok

Veszprém - A zeneművészeti szakközépiskola idén is megszervezte a Dohnányi-napok rendezvénysorozatot.

Balla Emőke

A Veszprémi Zeneművészeti Szakközépiskola és Alapfokú Művészeti Iskola tagintézménye, a Dohnányi Ernő Zeneművészeti Szakközépiskola tíznapos programjában a diákokat táncház, hangversenyek, előadások várták.

Az idei Dohnányi-napokat táncházzal nyitották. A táncos talpak egyengetéséről az iskola néptánctanára, Kondics Gergő, a talpalávalóról a Kőris Zenekar és tanítványai gondoskodtak. A növendékhangversenyen az intézmény tehetséges muzsikusai mutatkoztak be. A közönség többek között Chopin, J. S. Bach, Sulek, Haydn és Rossini műveit hallhatta az intézmény zongorista, gitáros, trombitás, hegedűs, harsonás, fuvolista és oboás növendékeinek bemutatójában.

Sok-sok játék és tánc várta a muzsikusokat a Dohnányi zeneművészeti szakközépiskola diáknapján
Fotó: Penovác Károly

Különleges élmény volt a bizalom színháza, a láthatatlan előadás, ahol a néző teljesen rábízta magát kísérőire, bekötött szemmel fedezte fel saját útját, így tapasztalva meg az egymás felé irányuló bizalmat. Varga Áron szakmai tagozatos növendék Bartók Béla életútjáról, munkásságáról tartott előadást. A pénteki diáknapon az ifjú muzsikusoknak közös programokat, játékokat szerveztek, melyek még jobban összekovácsolták az iskola közösségét.

Hétfőn Réfi Balázs zongoraművész adott hangversenyt a zeneiskolában, az idei Dohnányi-napok programja szerda este a tanári hangversennyel zárult.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!