Kultúra

2016.09.17. 16:11

Éneklés, világosítás, gyorsöltözés: beleshettünk a kulisszák mögé

Veszprém – A kulisszák bejárása mellett szinte valamennyi színházi szakmát megismerhettek és kipróbálhattak a nézők a Veszprémi Petőfi Színház hagyományos nyílt napján szombaton.

Marton Attila

A teátrum a korábbi évekhez hasonlóan idén is megnyitotta kapuit a közönség előtt az az évad legelején. A programok közül a Hétpróba a bérletekért nevű vetélkedő volt a legnépszerűbb, amelyben az idei bemutatókhoz kapcsolódó feladatokat kellett megoldania a résztvevőknek, mondta Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház művészeti titkára. Az érdeklődők nem csupán bejárhatták a kulisszákat, hanem a színházi szakmákat is megismerhették a hangosítástól kezdve a világosításon át a kellékesek feladatáig. A VoltEmber című előadáshoz kapcsolódóan a világosítótárban a színpad különböző részeit kellett bevilágítani, a hangtárban a My Fair Lady Csudijó című betétdalának refrénjét kellett elénekelni, míg a Tanár úr kérem című darab kapcsán a rossz tanuló felel monológból kérdezték a színészek a nézőket. A Madarat tolláról mesebemutató apropóján a gyorsöltözést próbálhatták ki, míg A testőr című előadáshoz kapcsolódva a kelléktárban kaptak feladatot a játékosok.  A verseny győztese az évadra szóló bérletet nyert.

 

A nyílt napon a Veszprémi Petőfi Színház színészei adtak zenés műsort. A nézők színpadon láthatták Halas Adelaidát, Módri Györgyit, Dominek Annát, Terescsik Esztert, Szeles Józsefet, Oberfrank Pált, Máté P. Gábort, Keller Mártont és Kusnyér Annát is. A színház munkatársai vezette „Petőfi-triciklivel" – amely a teátrum több korábbi darabjában is feltűnt – a színházkertben tehettek körjáratot az érdeklődők, valamint a korábbi évekhez hasonlóan egész délután kedvezményesen válthattak bérletet az évadra a nézők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!