Kultúra

2017.02.16. 17:02

Béke, megértés, összetartozás

Tüskevár - Éjjel is világítottak a fények a község általános iskolájában múlt pénteken - tájékoztatta lapunkat Mayerné Orbán Szilvia intézményvezető.

Penk Tímea

Ismét megszervezte az iskola a Békenapot huszonnégyórás békegalamb-hajtogatással. A rendezvénnyel a pedagógusok arra felhívták fel a a diákok és az iskolába látogató vendégek figyelmét, hogy mennyire fontos a béke, a megértés és az összetartás, hiszen ezek segítenek megvalósítani egy élhetőbb világot.

- A gyerekek és a pedagógusok már napokkal a program megszervezése előtt lelkesen ötleteltek, alkottak: az alkalomhoz illő dekorációkkal díszítették az épület folyosóit és auláját, tanmeséket olvastak, rajzoltak, szállóigéket gyűjtöttek a békéről, a szeretetről, a boldogságról, valamint táncokkal, jelenetekkel készültek a nagy napra - számolt be Mayerné Orbán Szilvia. A rendezvény számos foglalkozást kínált: kreatív alkotóműhelyt, békegalamb-hajtogatást, süteménysütést, kavicsfestést, arcfestést.

Nagy sikert aratott a kutyasimogatással egybekötött kutyás bemutató, a galambröptetés, a gyerekek és nyugdíjasok produkciói, a pedagógusok éneke, a sport és kulturális foglalkozások. Az intézményvezető hangsúlyozta, hogy a békén dolgozni kell, azt csak az értelem és a szív megtérésével érhetjük el. Felhívta a figyelmet Ferenc pápának a tavalyi béke világnapra meghirdetett jelmondatára: győzd le a közönyt és szerezd meg a békét.

Molnár Levente polgármester és Somlai Péter esperes méltatta a kezdeményezést, a pedagógusok aktív szerepvállalását, amely tanúsítja, hogy a település és környezetének az összetartástudata példaértékű. Békemenet indult énekszóval és lámpásokkal a faluban, majd a békeüzeneteket színes lufikban röptették a nagyvilágba.

Sokan az egész éjszakát az iskolában töltötték, több mint ezer papírgalamb készült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!