Kultúra

2015.10.30. 12:02

Bardon Ivett Lidit alakítja a Tokaji aszú című zenés vígjátékban

Gyerekként azokat a színészeket nézte a színházban, akikkel most együtt játszik. Bardon Ivett Lidit alakítja a Tokaji aszú című zenés vígjátékban.

Balla Emőke

Bardon Ivett Tapolcán született, a Batsányi János Gimnáziumban érettségizett. A Keleti István Alapfokú Művészeti Iskola és Szakközépiskolában 2012-ben végzett, színész II. szakképesítést kapott, Vass György és Fodor Annamária tanárok képezték, gyakorlaton az Új Színházban volt. Szabadúszóként kezdte pályáját. Több színházhoz is elküldte önéletrajzát, meghallgatásokra járt, darabokra szerződtették. A tatabányai Jászai Mari Színházban A dzsungel könyve című musicalben előbb egy kis szerepet kapott, utána főszerepet a Hófehérke meg a törpék című meseoperettben, majd a La Mancha lovagja című musicalben dolgozott. A Komáromi Jókai Színházban Méhes László főrendezőtől tanult sokat, a Made in Hungária című musicalben Verát játszotta, később a rendező felkérte őt a Lili bárónő címszerepére. Ekkor találkozott először az operett műfajával. A szarvasi Cervinus Teátrumban is van feladata, a Csodaszarvas című musicalben, illetve a Lili bárónőben, ezúttal egy másik szerepben.

Bardon Ivett tehetségére már az általános iskolai énektanára, Legeza Magdolna felfigyelt, versenyekre küldte tanítványát. Zeneiskolába járt, zongorázni tanult, a Tapolcai Musical Színpadon a műfajjal ismerkedett. Mint mondta, életében egyszerre volt jelen a népzene, könnyűzene, musical, az operett a Lili bárónő című darabbal került közel a szívéhez. A Keleti István Művészeti Iskolában a prózai képzés mellett a zenére is hangsúlyt helyeztek, Berecz Bea énektanár tanította őt. Ma egy színésznek minden műfajban otthonos kell mozognia, véli.Bardon Ivett a Veszprémi Petőfi Színházba zenés előadás meghallgatására jött tavasszal, az Abigél című musicalbe kerestek szereplőket. Szilágyi Tibor, a Tokaji aszú rendezője, amikor hallotta őt énekelni, rögtön jelezte, hogy rá bízná a Tokaji aszú című zenés vígjáték Lidi szerepét.

- Nagyon szeretem a darabot, közönségbarát, jól megírt szerepekkel. Öröm volt Tiborral együtt dolgozni, nagyon szereti a színészeit. A színház társulata az első pillanattól befogadott, jól érzem magam velük. Életem nagy ajándéka a pályámon, hogy Csarnóy Zsuzsát megkaptam az előadásban, nagy formátumú színésznő, sokat segített nekem. Új és izgalmas helyzet volt számomra, hogy két partnerem volt – Keller János és Nagyhegyesi Zoltán –, ezért duplán próbáltam. Teljesen különböző színészek. A közönség nagyon élvezi az előadást, Eisemann Mihály dalait. Az én szerepem sorsa ugyan kicsit szomorú, de próbálom annak humorát is megmutatni, és a végén, természetesen, őt is megtalálja a boldogság.

Bardon Ivett hozzátette: azokkal a színészekkel játszik együtt, akiket gimnazistaként látott a Petőfi Színházban. Csodálatos színházi emberek, partnerek, sőt, talán barátoknak is nevezheti őket, jókat beszélgetnek együtt. Hogy miként alakul a jövője, még nem tudja. Továbbra is jár meghallgatásokra, vannak szerepajánlatai, de azokról addig nem beszél, míg nem lesznek biztosak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!