Kultúra

2017.05.05. 10:57

Kínálni kell a kultúrát, hogy legyen rá kereslet

Balatonkenese – Bár csak ötödik hete dolgozom itt, jó érzés ide megérkezni – mondja Gábor Adrienn, aki hozzáteszi, segítő, jobbító szándékkal jött a településre, hogy örömet csempésszen a balatonkeneseiek életébe.

Leitner Vera

A Kultúra Házának új intézményvezető-helyettese elmondta új, határozott koncepcióval fogott a kulturális programok szervezésébe, melyhez szabad kezet kap az önkormányzat részéről.

– Balatonkenesére nagyon sokan jönnek a nyári időszakban, remélem, hogy a helyi lakosok mellett a hozzánk érkezők is díjazni fogják a megtervezett, kivétel nélkül ingyenes programokat. Úgy gondolom, ha kínáljuk az embereknek a kultúrát, akkor lesz rá kereslet is – mondta el a Gábor Adrienn. – Indiai, latin, görög világzenei esteket terveztem, s négyrészes zenei sorozat indul Zenei csemegék a KultUdvarban elnevezéssel, melynek részeként régizenei estre, jazzkoncertre készülhet a hallgatóság, de meghívtuk Sebestyén Márta és Bonyár Judit énekesnőt is – mondta el Gábor Adrienn. Kiemelte a május 28-ára szervezett gyermeknapot is, melyre újszülöttköszöntéssel, programokkal, fellépőkkel készül a város, de Gryllus Vilmost, bábelőadókat, táncosokat is hívtak a rendezvényre.

Fotó: Pesthy Márton

Tömör István polgármester Balatonkenese kulturális életének egyik kiemelt központja, a Kultúra Háza kapcsán elmondta, nemcsak új vezetőt kapott az intézmény, de szeptembertől az épület is teljesen megújul.

– 100 millió forintot nyertünk egy Európai Uniós pályázat visszamaradó pénzeiből, ennek révén valósulhat meg a tetőszerkezet, a hőszigetelés és a fűtés korszerűsítése, de a teljes épület megújul. Kontrát Károly államtitkár ezen pályázatunkban is kiemelt szerepet játszott, jó gazdájaként a területnek és Balatonkenesének – mondta el a polgármester. – Az igény hívta életre a ház bővítésének szándékát, az állapota pedig a felújítást. A Kultúra Háza egy nagyon régi épület, az eredetileg Csikvándy-udvar nevű téren, cselédlakásokból lett kialakítva huszonöt, harminc éve. Azóta teljes felújítás nem történt, s ugyan feladatát még el tudja végezni, de a XXI. században már más a követelmény egy ilyen kulturális központtal szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!