Kultúra

2016.04.29. 12:12

Az összművészet jegyében - Bemutatta évadtervét a Pannon Várszínház

Veszprém – Ősbemutató, zenés vígjáték, szakrális témát feldolgozó rockopera és klasszikus regényből készült musical is szerepel a Pannon Várszínház jövő évadának műsorában.

Marton Attila

A színház műsortervében ezúttal is öt produkció szerepel, a következő évadban csak magyar szerzők műveiből lesznek bemutatók, mondta Vándorfi László igazgató. Az első bemutató a Mária evangéliuma című rockopera lesz, főszerepét Füredi Nikolett, a Budapesti Operettszínház vendégművésze alakítja. A darabról Tolcsvay László - aki Müller Péter és Müller Péter Sziámi mellett jegyzi a rockoperát - elmondta, az előadást itthon és külföldön is több színházban is nagy sikerrel mutatták be. Felidézte, a darab megírásakor arra törekedtek, hogy az anya szempontjából dolgozzák fel az evangéliumi történetet. Hozzátette, az előadás aktuálisabb most, mint a bemutató idején, 25 évvel ezelőtt.

Fotó: Marton Attila

A tervek között ősbemutató is szerepel, a Géczi János Likó Marcellről, a Vad Fruttik énekeséről írt A bunkerrajzoló című könyvéből készülő zenés darab. Az énekes elmondta, a harmincas éveiben járó generációt igyekeznek bemutatni. Az évad harmadik bemutatója az előző század húszas és harmincas éveibe kalauzol majd Rejtő Jenő kabaréjeleneteivel. A helyzetkomikumra is építő, artista- és táncszámokat is felvonultató darabot élő zenével adják elő. A szabin nők elrablása című zenés vígjátékot a színház társulatának tagja, Szelle Dávid rendezi, az előadás egy színdarabot író, de alkotói válságba kerülő vidéki tanár történetét  dolgozza fel. Az évad utolsó bemutatója Molnár Ferenc A Pál utcai fiúk című regényéből Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián átiratában készülő musical lesz, amelynek Budapesten novemberben lesz az ősbemutatója. Dés László a sajtótájékoztatón telefonon jelentkezett be Budapestről. Kiemelte, az előadáshoz készülő stúdiófelvételek a napokban készülnek, a musicalben az eredeti történet fiatalemberek konfliktusaként jelenik meg.

A sajtótájékoztatón Füredi Nikolett énekelt egy betétdalt a Mária evangéliumából, valamint Likó Marcell adta elő egyik dalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!