Kultúra

2016.10.14. 20:05

Az idő néha kissé furcsa?

Veszprém - A VoltEmber című tudományos színművet láthatják a nézők a Latinovits-Bujtor Játékszínben, a premier szombat este lesz.

Balla Emőke

A délvidéki Balázs Attila József Attila-díjas író szellemi párbajba rejtett dokumentumkrimijének ősbemutatójával Nikola Tesla munkásságát ünnepli a Veszprémi Petőfi Színház társulata. A színdarab célja a szórakoztatás, emellett a mű kultúrtörténeti, filozófiai, vallási, fizikai, természettudományi kérdéseket is igyekszik felvetni. Ilyen például - a fausti motívum homlokterében - a Föld keletkezése a Mindenható munkálkodásától a hawkingi Nagy Bumm elméletéig, vagy az idő problematikája. Az időé, amely Nikola Tesla szerint kissé furcsán viselkedik: hol kinyúlik, hol gomolyogva mintegy disznófarok-ábrába rendeződik. A végtelen fausti (ördögi és isteni) történet Nikola Tesla révén a teleportáció fogalma köré rendeződve szűkül le.

Szeles Józsefet, valamint Máté P. Gábort is láthatják a nézők a szórakoztató, tudományos darabban Fotó: Pesthy Márton

A tudományos színművet Tóth Loon rendezte, az előadásban Szűcs Krisztinát, Orosz Csenge egyetemi hallgatót, Szűcs Lászlót, Tóth
Loont, Máté P. Gábort, valamint Szeles Józsefet láthatják a nézők a játékszínben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!