Kultúra

2015.07.07. 15:58

Az élet szeretete – Szakál Éva kiállítása Pápán

Pápa - Számomra a művészet iránti szeretet megegyezik az élet szeretetével.

Polgár Bettina

A festészet nem szól másról, mint arról, ami körülvesz bennünket. Ahogy a kiállítás címe is tükrözi, én ezekre a jelenségekre reflektálok.

Ezt a gondolatot hangsúlyozta Szakál Éva festő Reflex elnevezésű kiállításnak megnyitóján. Az esemény helyszínéül a Jókai Mór Művelődési és Szabadidőközpont színházépülete szolgált, ahol Csákvári Judit, a Pápai Városi Óvodák intézményvezetője mutatta be az érdeklődőknek a művész munkásságát.

Mint mondta, Szakál Éva tehetsége már korán megmutatkozott, díszítőfestőként végzett a középiskolában, majd a Pécsi Tudományegyetem festő szakán folytatta tanulmányait. Jelenleg az Amadeus Művészeti Alapítvány tagja és a fővárosi Center of Contemporary Art műtermében tevékenykedik. – Képei elkészítéséhez a hosszas munkafolyamatot igénylő, de analitikusabb és koncentráltabb tűecsettel való festés mellett hengert, ablaklehúzót, széles és vékony ecsetet, valamint gumiecsetet egyaránt használ. A festményei olajjal készülnek, vászonra - emelte ki Csákvári Judit.

Fotó: Vallner Bettina

– A stílust soha nem szeretném meghatározni, úgy gondolom, ez nem az én feladatom. A képeimen gyakran jelennek meg figurális elemek, geometrikus és absztrakt színterek, vagy digitális és szürreális komponensek. A munkáim technikailag következetesen épülnek fel. Nem témakörönként dolgozom, hanem gyakran az egyik képen alapuló problémákat valósítom meg a következő festményen – árulta el a kiállított alkotásokkal kapcsolatban Szakál Éva.

A tárlatot július 17-ig tekinthetik meg az érdeklődők. Ezt követően szeptemberben nyílik egy csoportos kiállítása a fiatal művésznek Budapesten, a Center of Contemporary Artban. Szakál Éva elárulta, ennek témáját a mindennapok adják majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!