Kultúra

2017.03.24. 09:27

Az ezerarcú égi világ fotósa

A nemzetközi hírű asztrofotós, a veszprémi Ladányi Tamás számos lélegzetelállítóan gyönyörű képet készített az égitestekről fotós pályafutása során. Ehhez persze nem csak kitartás, hanem komoly földrajzi és csillagászati ismeretek szükségesek.

- Szilveszter napján kimentem a feleségemmel, Júliával Olaszfalu és Eplény közti erdőbe, hogy megfelelő helyet válasszak az esti fotózáshoz. Télies köntösbe öltözött fákat kerestem egy csillagos képhez. Mivel később már nagyon hideg volt, úgy döntöttem, hogy inkább a kislányom tetőtéri ablakából kémlelem az eget a délutáni órákban. A Nap már lement, de hátteret vörös színnel még megfestette. A légifolyosóra irányítottam a Canon 800 milliméteres objektívét, majd fél óra várakozás után egy apró fénypontot pillantottam meg. Ekkor érkezett a látótérbe a London és Szófia között közlekedő Boeing 737-es, amelyről sorozatfelvételt készítettem.

A teljes cikket elolvashatja a szombati Naplóban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!