Kultúra

2017.03.20. 16:59

Arany János emberi és költői nagyságát mutatja be a kiállítás

Noszlop - A magyar irodalmat szerető olvasók nagy érdeklődéssel figyelték a 24 nyomatból álló tematikus képanyagot, amelyet a devecseri könyvtár bocsátott a rendelkezésünkre - tájékoztatta a Naplót Magyar Istvánné könyvtáros.

Penk Tímea

Udvardi Erzsébet Arany-balladák című alkotásait örömmel fogadták Noszlopon. - A kiállítás bemutatja a kétszáz éve született Arany János emberi és költői nagyságát, gondolkodhatunk balladáinak többrétegű, történelmünket, emberi kapcsolatainkat kifinomult nyelvi eszközökkel megidéző sorain - ismertette a könyvtáros.

Hozzátette: a kiállítás felerősítheti bennünk a költői szándékot, amit Udvardi Erzsébet közvetít azzal, ahogy a balladák drámai erejű mozzanatait műveinek középpontjába állítja, és megjeleníti sárga-fehér-bíbor-arany-ezüst színeivel a komor fotókartonon.

Magyar Istvánné szerint a könyvtár látogatói azon is elgondolkozhatnak, miközben gyönyörködnek a nyomatokban, hogy milyen mértékű művészi alázat járhatta át és irodalmi elkötelezettség ösztönözhette az alkotások megszületése alatt a badacsonytomaji, Kossuth- és Munkácsy-díjas a művészt.

- E kiállítással az a célunk, hogy érzékeltessük: fontos megőrizni és tisztelettel övezve ápolni mindkét alkotó ránk hagyott gazdag örökségét - hangsúlyozta a könyvtáros. Az alkotások május végéig láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!