Kultúra

2017.06.21. 14:00

Közösen állítottak ki a Veszprémi Művész Céh tagjai

Paloznak - A Veszprémi Művész Céhnek minden évben három kiállítása van a településen. Rónaszéki Linda és Tungli Zsuzsanna először állított ki közösen Paloznakon.

Szendi Péter

Kilián László író, a veszprémi Művészetek Házának igazgatóhelyettese nyitotta meg a tárlatot. -Mindkét szerző olyan képeket alkot, ahol az álom mesevilág tárul elénk, a magány nyilvánul meg. Kicsi és nagy csodákat láthatunk egyszerre, hiszen képeik kisméretűek, pici felületeken kell megtalálnunk a dolgokat.

Tungli Zsuzsanna színes, vidám és nyugalmat sugárzó egyedi grafikákat készít, tintával. Régebben szívesen rajzolt különböző szimbólumokat, mára témái megváltoztak. Rajzai legtöbbször képzeletbeli városok, azok részletei és különböző lények tűnnek fel. Az utóbbi években felkérésre illusztrációkat is rajzol. Grafikái a meleg színűek.

Rónaszéki Linda nagyon vonzódik a mesékhez, szívesen kóborol bennük. Egyszerre érdekli a felszín és a mögöttes látvány. Lenyomatot vesz a természet formáiról, felületeiről. Útjára enged néha egy színfoltot, aztán elnézi azok körvonalait, a résekben megbúvó lényeket. Munkáiban elsősorban a hideg színek dominálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!