Kultúra

2017.04.24. 13:02

Nemzetközi kiállítás

AJKA - Art Pannónia nemzetközi képzőművészeti kiállítás nyílt a Nagy László szabadidőközpontban. A tárlat kurátora, Nemes László festőművész és Csabai Tibor grafikusművész.

Tisler Anna

A kiállítás megnyitóján Schwartz Béla polgármester arról beszélt, hogy sok ajkai jár színházba, és számottevő a városban működő kulturális csoportok száma. Az alkotóműhelyek nemzetközi kapcsolatai szerte a világba viszik a város hírét. Kostyál László művészettörténész, a zalaegerszegi Göcseji Múzeum igazgatóhelyettese kiemelte: ezek az alkalmak összehozzák az alkotókat és a művészetkedvelőket.

Fotó: Tisler Anna

- Szükség van az olyan kiállításokra is, ahol az alkotók között sem területi, sem más kapcsolat nincs - jelentette ki Kostyál László. Hozzátette: a megnyitóra több tucat alkotó és művészetkedvelő látogatott el, akik máshol élnek, másként gondolkodnak, más az értékrendjük, de közös bennük a művészet szeretete.

Napjainkban két véglet van: a megbízó igényeinek felel meg az alkotó vagy a saját elképzelése alapján dolgozik; egyik szerint nem szabad figyelembe venni senki elvárásait, mert alárendelődik annak, a másik szerint a művész nem szakadhat el a közönség ízlésétől.

A május 5-éig megtekinthető kiállításon Magyarországról Karner László, Székely János, Nemes László, Kiss Ágnes Katinka, Gaál Tamás, Deák Németh Mária, Diénes Attila, Elekes Károly, Bodnár Imre és Csabai Tibor, Szlovákiából Almási Róbert, Bott Mária, Mikóczi Dénes és Kiss Márti, Szlovéniából Tatjána Mijatovics és Göntér Endre, Horvátországból Drazen Pavlovic, Ausztriából Borbás Helga és Koppándi József, Erdélyből Ferencz Győző és Sánta Csaba alkotásai láthatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!