Kultúra

2017.04.24. 13:06

Szavakkal képeket festenek - Ismét működik az ajkai irodalmi társaság

AJKA - Régi tagokból szerveződött újjá az Ajkai Irodalmi Kerekasztal Társaság - tájékoztatta lapunkat Barcánfalvi Zsuzsa.

Penk Tímea

A Magyar Költészet napján Oravecz Edit ötlete alapján és Osváth Imre segítségével újraszervezzék az irodalmat kedvelő és művelő társaságot, ugyanis a csoport néhány évvel ezelőtti megszűnése nagy űrt hagyott az amatőr költőkben és novellaírókban.

A rendezvényen ismertették József Attila rövid életrajzát és életének főbb állomásait tükröző versét olvasták fel, hogy méltón emlékezzenek meg a Költészet Napjáról.

Fotó: Ajkai Irodalmi Kerekasztal Társaság

Barcánfalvi Zsuzsa forgatókönyve alapján közösen verseltek és megzenésített műveket hallgattak.

- A jelenlévőkön úrrá lett a lelkesedés az iránt, hogyan kellene működtetni a társaságot, hogy minél többen megismerjék Ajka és környéke tehetséges íróinak, költőinek gyöngyszemeit - ismertette Barcánfalvi Zsuzsa. A társaság tagjai megállapodtak, hogy a Bányász Közösségi Házban tartják havi összejövetelüket, megismerhetik egymás munkáit, valamint lehetőséget kapnak a már befutott írók, költők tapasztalatainak a megismerésére, illetve magyartanárok véleményének, javaslatinak a meghallgatására.

- A versírás tanulható, a tagok fejlődni szeretnének. Ha tehetségük van, hogy szavakkal képeket fessenek, szeretnék minél szebben és színvonalasabban átadni az irodalomkedvelőknek - számolt be Barcánfalvi Zsuzsa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!