Kultúra

2017.04.24. 12:58

Gyerekek fekete-fehérben - Baranyai Ferenc kiállítása Ajkán

AJKA - Izgatottan keresték a városi múzeum folyosóinak falai gyermekük, unokájuk portréját a családok a Gyermekarcok című kiállítás megnyitója előtt.

Tisler Anna

Baranyai Ferenc grafikus munkásságának újabb területét ismerhették meg az érdeklődők. Az elismert ex-libris készítő ezúttal gyermekekről készített ceruzarajzokkal állt a nyilvánosság elé.

Fotó: Tisler Anna

Angermayer Judit muzeológus köszöntő szavai után az alkotó maga nyitotta meg a kiállítását. Elmondta, hogy a portrék mindegyike létező személyről készült. Jár az utcán, kezében a fényképezőgéppel, ha lát jellegzetes arcú kicsit, megkéri a szülőket, hogy lefotózhassa. A kép alapján aztán másfél-két óra alatt elkészül a rajz. Kisgyermekeknél, akik ennyi időt biztos, hogy nem tudnának nyugodtan eltölteni egy székben, ezért az ő portréjukat fotó alapján készíti el. Alkotás közben komolyzenét hallgat.

Ligetfalvi Lora boldogan nézegette képmását a kiállítóhely közepén. Örült, hogy a kép alapján többen felismerték őt. A hatéves kislány beszélgetett az alkotóval, majd közös fotón örökítették meg a jeles eseményt.

A kiállítás május 8-áig látogatható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!