Kultúra

2017.02.20. 17:15

Az álmok világa tárul fel Kurbucz M. Zsuzsanna kiállításán

Veszprém-Gyulafirátót - Egyedi technikával készült vidám alkotások várják a látogatókat Kurbucz M. Zsuzsanna csütörtökön nyílt kiállítása részeként a Gyulafirátóti Művelődési Házban.

Rieger Zsanett

Ahogy a kiállítás címe is elárulja, "Az álmok világába" vezeti el a látogatókat. Egy olyan világba, ahol minden megengedett. Ahol nincsenek korlátok, nincs idő, nem számít a valóság. Ahol minden lehetséges. A kiállítás a VMK Gyulafirátóti Művelődési Ház vezetője, Némethné Gunther Teréz meghívására jöhetett létre.

Az eseményt Fábián László grafikusművész nyitotta meg, a kellemes hangulatot Kövi Szabolcs fuvolaművész, zeneszerző muzsikája alapozta meg. A megnyitóbeszédben elhangzott, hogy a kiállított képek háromfélék, és ritka, mikor valaki egyszerre három dolgot is jól csinál. Fábián László még elmondta: a kiállítás értéke az ízlésesség, hiszen nem elég jó képeket csinálni, azoknak ízlésesnek is kell lenniük.

A kiállítás az álmok világába vezeti el a látogatókat. Egy olyan világba, ahol minden megengedett. Nincs idő, nem számít a valóság. Ahol minden lehetséges

Kurbucz M. Zsuzsanna elmondta, hogy régóta megvan benne a vágy, hogy alkothasson. Szerinte az alkotások lélekből születnek, és minél nagyobb mélységet és magasságot jár be a lélek, annál különlegesebb a mondanivalója egy képnek, egy zeneműnek, egy irodalmi alkotásnak.

Még hozzátette, hálás, hogy megélheti az alkotás örömét, és szerinte az egészséges léleknek, az önbecsülésnek szüksége van arra, hogy amit csinálunk, abban sikerélményünk legyen, és nagy ajándék, ha azt csinálhatjuk, amit szeretünk, amiben örömünket leljük, tette még hozzá az alkotó.

Kurbucz M. Zsuzsanna elmondta, hogy régóta megvan benne a vágy, hogy alkothasson
Fotó: Balogh Ákos

A kiállítás március 9-ig megtekinthető hétköznapokon 16 és 19 óra között, valamint a rendezvények idején.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!