Kultúra

2015.11.30. 10:16

Advent rézfúvósokkal

Alsóörs – Évek óta szokás már, hogy az adventi koszorú gyertyáit meghitt együttlét során gyújtja meg valaki a község lakói közül. Így történt ez idén is.

Kekk Sára

Az Eötvös Károly Művelődési Ház nagytermében gyűltek össze az ünnepvárók, akikhez az IKSZT vezetője, Sashegyi Ildikó intézett üdvözlő szavakat, majd, megadva az est hangulatát, a karácsonyi ünnepkörről, a gyertyagyújtás szép szokásának eredetéről és szimbólumairól beszélt. Elmondta, hogy a keresztény egyházi év kezdete, advent első vasárnapja a hit ünnepe, a növekvő számú gyertya lángja pedig az eljövetelt hirdető fény jelképe. Ezt követően került sor az adventi koszorú első gyertyájának meggyújtására, melyet idén Szekeres Károlyné, azaz Tündi néni, a Napraforgó Óvoda óvónője gyújtott meg.

Ezután az óvodások léptek színpadra, akik rövid verses-énekes műsorral készültek az idei ünnepre. Őket a Daniel Speer Brass zenekar adventi, karácsonyi dalokból összeállított műsora követte. Az együttes tagjai valamennyien a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola Pécsi Tagozatán végezték tanulmányaikat. Előadásukban most főleg a gyerekeknek kedveztek, hiszen a jazzfeldolgozások mellett rengeteg jól ismert karácsonyi dallal készültek az alkalomra. Elhangzottak például Frosti, a hóember és Rudolf, a vörös orrú rénszarvas dallamai is, de egy vidám színpadi kergetőzést is láthattak a gyerekek a Mézga család meséjének jól ismert főcímzenéjére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!