Kultúra

2015.04.17. 17:15

A víz és a nő

Balatonfűzfő - A Balaton és a női forma áll annak a kiállításnak a középpontjában, mely Hullan Bea festőművész és P. Kovács Péter szobrászművész alkotásaiból nyílt a Művelődési Központban.

Prevics Éva

A móri családanya, Hullan Bea tizenöt éve foglalkozik festészettel, a művészetet iskolában soha nem tanulta, ennek ellenére ma már sorra hívják a galériák kiállítóként. A Művelődési Központba a Balatonnal kapcsolatos műveit hozta el, de néhány város is megjelenik a képein, mint Lisszabon vagy Velence. A kiállítást Debreczeny Zoltán festőművész nyitotta meg, beszédében elmondta: Hullan Bea képei időnként fejre állítják a valóságot.

A festmények melletti tereket P. Kovács Péter szobrászművész alkotásai díszítik. A művész kamaszkora óta alkot, festészettel kezdte, majd grafikát tanult, végül tíz éve a szobrászatra váltott. Vassal és kővel dolgozik, azt mondja: műveiben különböző hangulatait, élményeit ábrázolja. A Balatonfűzfőre hozott szobrok jó részének témája is a Balaton és a női test, ami az utóbbi időben leginkább inspirálja a művészt. A női formákat sajátosan átírt módon jeleníti meg.

A tárlat május 8-ig tekinthető meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!