Kultúra

2016.04.13. 11:21

A Veszettek sikere

A Goda Kriszta rendezte, két évvel ezelőtt megyénkben, Várpalotán és Inotán is forgatott Veszettek című mozi nyerte a legjobb játékfilm díját a párizsi FIFE nemzetközi filmfesztiválon kedden este.

Balla Emőke

Párizs közkedvelt művészmozija, a Cinéma des cinéastes volt a fő helyszíne az idén 33. alkalommal megrendezett FIFE (Festival international du film d’environnement) nemzetközi filmfesztiválnak, mely magyar sikerrel zárult.

A 99 filmet felvonultató, április 5-én kezdődött seregszemlén Goda Kriszta Veszettek című filmje nyerte a legjobb játékfilm díját, a közönség szavazatai alapján. Az ifj. Vidnyánszky Attila, Klem Viktor és Fenyő Iván főszereplésével készült film először volt látható Franciaországban. A  múlt heti premieren részt vett Fenyő Iván.

Goda Kriszta legutóbbi filmje, a Veszettek két nehéz anyagi helyzetben élő fiú története, akik egy karizmatikus vezető hatására csatlakoznak egy rendvédelmi szervezethez, hogy így tegyenek a városukban egyre jobban elharapózó bűnözés ellen. Hamarosan azonban szembesülniük kell azzal, hogy néha nem is olyan könnyű eldönteni, ki a bűnös és ki az áldozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!